FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čučićev dokumentarac "La strada" na festivalu u Barceloni

ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Dokumentarni film "La strada",autora Damira Čučića uvršten je u službenu konkurenciju Međunarodnogafestivala dokumentarnoga filma Docupolis koji se održava u Barceloniod 5. do 9. listopada, izvijestio je danas Hrvatski filmski savez(HFS).
ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Dokumentarni film "La strada", autora Damira Čučića uvršten je u službenu konkurenciju Međunarodnoga festivala dokumentarnoga filma Docupolis koji se održava u Barceloni od 5. do 9. listopada, izvijestio je danas Hrvatski filmski savez (HFS).

Film snimljen prošle godine prikazuje atmosferu "la strade" u raznim razdobljima dana, zaviruje iza njezinih zidova i portretira ljude koje su valovi povijesti, migracije i svakodnevni život doveli u arteriju mediteranskoga grada. Protegnuta na više od tisuću metara i dvjesto kućnih brojeva, glavna ulica istarskoga grada Vodnjana stoljećima je izlog obrta i trgovine, pozornica procesija i karnevala, stjecište raznih jezika, običaja i kultura.

Dokumentarac "La strada" bit će prikazana na Međunarodnom festivalu kratkog i dokumentarnog filma "Dokufest" koji se održava u Prizrenu od 31. kolovoza do 4. rujna. Tamo će se se natjecati u konkurenciji 55 filmova iz 23 zemlje, izvjestio je HFS.

Damir Čučić (Brežice, 1972.) redatelj je, scenarist i producent više od 30 alternativnih, kratkih igranih i dokumentarnih filmova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙