FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: sjednica županijske Skupštine opet uz Tuđmanov portret

KARLOVAC, 27. rujna 2005. (Hina) - Nakon gotovo četiri godine današnjasjednica Skupštine Karlovačke županije održana je u Velikoj gradskojvijećnici u Karlovcu i uz portret prvoga hrvatskog predsjednika FranjeTuđmana.
KARLOVAC, 27. rujna 2005. (Hina) - Nakon gotovo četiri godine današnja sjednica Skupštine Karlovačke županije održana je u Velikoj gradskoj vijećnici u Karlovcu i uz portret prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Naime gradonačelnik Miro Škrgatić (HDZ) odobrio je da se u Vijećnicu ponovno postavi portret pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana, u skladu s odredbom Skupštinskog Poslovnika da se sjednice održavaju uz Tuđmanovu sliku.

Bivši gradonačelnik Božo Joha (SDP) donio je odluku po kojoj u Velikoj vijećnici nisu dopuštena nikakva druga znakovlja osim službenih državnih, županijskih i gradskih. Skupštine su se zbog toga tri godine i deset mjeseci održavale u Županijskoj komori u Karlovcu.

Gradonačelnik Škrgatić je u rujnu Tuđmanov portret postavio i u Malu vijećnicu i svoj ured.

Unatoč zahtjevu ekoloških udruga "Zelene mreže" i oporbenih vijećnika u Županijskoj skupštini u današnji dnevni red skupštinske sjednice nije uvrštena točka o Memorandumu o suglasnosti Vlade i Zapovjedništva američkih oružanih snaga za Europu o uporabi Vojnog vježbališta "Eugena Kvaternika" u Slunju.

Na prijedlog predsjednika Skupštine Ivana Vučića (HDZ) većinom je glasova odbijen prijedlog oporbenih vijećnika SDP-a i HNS-a o uvrštenju te točke u dnevni red jer "nije, kako to obvezuje Poslovnik, pripremljena najmanje 24 sata prije".

Vučić je također rekao da se "ionako rabi samo pet posto vježbališta, da na njemu radi osamdeset ljudi i da nitko od njih ne boluje od karcinoma". Dodao je da su i poljoprivredni proizvodi sa slunjskog područja izvrsne kakvoće, a da će ta točka "u dnevni red biti uvrštena za sjednicu u listopadu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙