FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oporba u županijskoj skupštini dubrovačko-neretvanskoj nezadovoljna odgovorom državne uprave

DUBROVNIK, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Predstavnici oporbenih stranakau Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije izrazili su danasnezadovoljstvo odgovorom Središnjeg državnog ureda za upravu napredstavku koju su uputili u vezi s radom konstituirajuće skupštinskesjednice održane 9. lipnja ove godine.
DUBROVNIK, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Predstavnici oporbenih stranaka u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije izrazili su danas nezadovoljstvo odgovorom Središnjeg državnog ureda za upravu na predstavku koju su uputili u vezi s radom konstituirajuće skupštinske sjednice održane 9. lipnja ove godine.

Na konferenciji za novinare Ivan Šprlje iz SDP-a kazao je kako je 16 oporbenih vijećnika nezadovoljno odgovorom Središnjeg državnog ureda za upravu i da ga ne smatraju valjanim.

Smatramo kako je državni tajnik Antun Palarić u potpunosti u funkciji HDZ-a, ustvrdio je Šprlje, izvijestivši da će putem Upravnog i Ustavnog suda tražiti poštivanje zakonitosti. Nezadovoljstvo odgovorom izrazio je i HSS-ovac Marinko Filipović, koji je uz ostalo najavio da će na idućoj sjednici Županijske skupštine sudjelovati i oporbeni vijećnici.

"U buduće ćemo sudjelovati u radu Skupštine, jer ne želimo opstruirati njezin rad, ali ćemo se svim pravnim i demokratskim sredstvima boriti protiv nasilnih i nedemokratskih postupaka grupa ili pojedinaca", poručio je Filipović.

Vijećnici oporbenih stranka SDP-a, HSS-a, HNS-a i Sindikata umirovljenika ne sudjeluju u radu županijske skupštine jer smatraju da nije utemeljena legalno i legitimno. Drže da je po Statutu, predsjednika Skupštine trebalo izabrati tajnim glasovanjem te su stoga od Središnjeg državnog ureda za upravu zatražili odgovor i zaštitu svojih prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙