FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lovrić: Županijska skupština konstituirana je po Ustavu i zakonu

SISAK, 7. rujna 2005. (Hina) - Županica Sisačko-moslavačke županije ipredsjednica Županijske organizacije SDP-a Marina Lovrić ustvrdila jedanas da je konstituiranje Skupštine Sisačko-moslavačke županije,nakon lokalnih izbora u svibnju, proteklo u skladu s Ustavom i svimzakonima, kao i s Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina.
SISAK, 7. rujna 2005. (Hina) - Županica Sisačko-moslavačke županije i predsjednica Županijske organizacije SDP-a Marina Lovrić ustvrdila je danas da je konstituiranje Skupštine Sisačko-moslavačke županije, nakon lokalnih izbora u svibnju, proteklo u skladu s Ustavom i svim zakonima, kao i s Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina.

Lovrić nije željela komentirati tvrdnje predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Ivana Šanteka i saborskog zastupnika HSP-a Peje Trgovčevića na današnjoj konferenciji za novinare da Koalicija HDZ-HSLS-DC-DSU s partnerom HSP-om, prema Zakonu o pravima nacionalnih manjina, te po stajalištu Središnjeg državnog ureda za upravu i Vlade ima većinu od 25 vijećnika u Županijskoj skupštini, kao ni njihove pozive "da sadašnja Koalicija odstupi s vlasti".

"Moji suradnici i ja nemamo vremena baviti se zakulisnim političkim igrama, intrigama i insinuacijama, prezauzeti smo konkretnim i korisnim poslovima koji će, nakon skorašnjeg završetka procesa reorganizacije upravnih tijela, omogućiti snažan i nazaustavljiv gospodarski zamah županije", rekla je Lovrić. Naglasila je da županijska vlast "napokon nešto radi" te da je u protekla dva i pol mjeseca učinila jako puno u promidžbi prirodnih bogatstava, kulturne i povijesne baštine, te gospodarskih potencijala, ali i na pripremi terena za dolazak investitora.

U ime županijske vlasti Marina Lovrić pozvala je sve oporbene vijećnike da svojim radom u Županijskoj skupštini i radnim tijelima pridonesu ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je sveopći razvoj Županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙