FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obnoviteljska skupština Napretka u Konjicu

KONJIC, 10. rujna 2005. (Hina) - U Društvenom domu u Konjicu u subotuje održana obnoviteljska skupština podružnice hrvatskog kulturnogdruštva Napredak uz nazočnost velikog broja članova skupštine igostiju iz političkog, kulturnog i vjerskog života Konjica i ostalihdijelova BiH, priopćeno je iz HKD Napredak.
KONJIC, 10. rujna 2005. (Hina) - U Društvenom domu u Konjicu u subotu je održana obnoviteljska skupština podružnice hrvatskog kulturnog društva Napredak uz nazočnost velikog broja članova skupštine i gostiju iz političkog, kulturnog i vjerskog života Konjica i ostalih dijelova BiH, priopćeno je iz HKD Napredak.

Nakon tajnog glasovanja za predsjednika podružnice izabran je Zoran Krezić koji je zahvalivši skupštinarima na ukazanom povjerenju rekao kako će Napredak u Konjicu raditi u više pravaca, a sve u cilju promicanja hrvatske kulture u ovom gradu.

"Naravno da ćemo surađivati i s ostalim društvima u Konjicu jer nam je to zajednički interes. Već sada imamo zacrtane neke projekte, a prvi je otvaranje stalne galerijske postave umjetnina u Franjevačkom samostanu", rekao je Krezić. Na Skupštini su izabrani i članovi ostalih tijela podružnice, a nakon službenog dijela održan je i prigodan kulturni program u kojem su nastupili članovi Napretkovog kulturnog društva iz Kupresa, ženska vokalna skupina Rezonanca i članovi Kulturno umjetničkog društva Preporod iz Konjica, kao i estradna umjetnica Sanja Volić.

Poticajni odbor u proteklih nekoliko mjeseci napravio je sve pripreme kako bi se Skupština održala, a zasigurno najveći doprinos dao je don Anto Ledić koji je i okupio konjičanske Hrvate oko ideje ponovnog pokretanja Napretka, navodi se u priopćenju.

Napredak je u Konjicu osnovan 1908. godine, a djelovao je sve do 1949. kada je Napretku zabranjen rad. Tada je oduzet i Napretkov dom, koji je izgrađen u središtu grada 1933. godine, a na tom je mjestu danas pošta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙