FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

List: Ashdown zabranio SDS-u obavljanje financijskih transakcija

BANJA LUKA, 25. rujna 2005. (Hina) - Općinski i gradski organi Srpskedemokratske stranke (SDS) dobili su presliku odluke visokogpredstavnika Paddy Ashdowna prema kojoj se toj stranci praktičnozabranjuje obavljanje bilo kakvih finansijskih transakcija, prenose unedjelju 'Nezavisne novine'.
BANJA LUKA, 25. rujna 2005. (Hina) - Općinski i gradski organi Srpske demokratske stranke (SDS) dobili su presliku odluke visokog predstavnika Paddy Ashdowna prema kojoj se toj stranci praktično zabranjuje obavljanje bilo kakvih finansijskih transakcija, prenose u nedjelju 'Nezavisne novine'.

Prema pisanju lista, u ponedjeljak će se održati sastanak najviših organa stranke na kojem bi se trebalo odlučiti o budućoj policiti SDS nakon najnovijih mjera OHR-a.

Zamjenik predsjednika SDS-a Mladen Bosić potvrdio je da je pismo iz OHR-a stiglo i da ono stvara uvjete za ukidanje stranke jer onemogućava plaćanje računa SDS.

"Račun SDS-a je blokiran, a traži se da se preko njega izmiruju obveze za struju, telefon ili prostorije", kaže Bosić, podsjećajući da se zabranjuju i osobne donacije koje bi omogućile izmirivanje takvih dugova.

Prema njegovim riječima, SDS mora ozbiljno razmisliti kako će odgovoriti na te "nedemokratske mjere". Bosić je najavio da će se sadržaj pisma objaviti nakon što se s njim detaljno upoznaju organi stranke.

Visoki predstavnik je u četvrtak optužio SDS da vodi BiH u izolaciju, navodeći da je međunarodna zajednica dala Vladi RS-a rok od još nekoliko dana da prihvati reformu policije utemeljenu na načelima EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙