FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo kulture: Splitsko ljeto - u dobiti

ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem ministrra kultureBože Biškupića održana je u Ministarstvu kulture sjednica Festivalskogvijeća Splitskog ljeta na kojoj su izneseni podatci o pozitivnimfinacijskim učincima ovogodišnjega Splitskoga ljeta.
ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem ministrra kulture Bože Biškupića održana je u Ministarstvu kulture sjednica Festivalskog vijeća Splitskog ljeta na kojoj su izneseni podatci o pozitivnim finacijskim učincima ovogodišnjega Splitskoga ljeta.

Jednoglasno je prihvaćeno programsko i financijsko izvješće 51. splitskog ljeta. Uz programsko izvješće, kako je priopćeno danas iz ministrova kabineta, iznesene su primjedbe glede jasnije koncepcije i programskog identiteta Splitskog ljeta.

Razmatran je prijedlog uporabe novih izvedbenih prostora, za koje će grad Split nastojati pronaći primjerene uvjete.

Ove je godine Splitsko ljeto ostvarilo pozitivnu financijsku razliku od 290.952 kune.

U raspravi o okvirnom prijedlogu programa 52. splitskog ljeta istaknuto je da je važan operni program, a da dramski program treba obogatiti kazališnim gostovanjima u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji. Također je rečeno da je potrebna suradnja dvaju nacionalnih festivala - Splitskog ljeta i Dubrovačkih ljetnih igara.

Sjednici su nazočili članovi Vijeća: članica Poglavarstva grada Splita za kulturu Tamara Visković, intendant splitskoga HNK Milan Štrljić, ravnatelj Dramskog programa Splitskog ljeta Elvis Bošnjak, muzikologinja Jagoda Martinčević i muzikolog Miljenko Grgić, te predstavnici Ministarstva kulture: državni tajnik Jadran Antolović, pomoćnik ministra u Upravi za glazbeno-scensko i filmsko stvaralaštvo Srećko Šestan i pomoćnik ministra u Upravi za financiranje i gospodarenje u kulturi Branko Štulić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙