FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana sjednica Vladina Savjeta za mlade

ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem potpredsjedniceVlade i ministrice Jadranke Kosor danas je održana sjednica Savjeta zamlade Vlade RH na kojoj su članovi Savjeta izviješteni o Nacionalnojkonferenciji "Mladi i društvo u tranziciji" održanoj na Bjelolasici od3. do 5. lipnja u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti.
ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor danas je održana sjednica Savjeta za mlade Vlade RH na kojoj su članovi Savjeta izviješteni o Nacionalnoj konferenciji "Mladi i društvo u tranziciji" održanoj na Bjelolasici od 3. do 5. lipnja u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

U radu Nacionalne konferencije sudjelovali su predstavnici udruga mladih, studentskih udruga, mladeži parlamentarnih političkih stranaka i vjerskih zajednica, te predstavnici postojećih Vijeća za mlade i županijskih povjerenika za mlade, Vijeća Europe i drugi međunarodni predstavnici zajedno sa stručnjacima iz tog područja, s ciljem unošenja više razine sustavnosti i učinkovitosti u provođenju Nacionalnog programa djelovanja za mlade, unaprjeđenja uloge mladih u procesima priključenje EU kao i razmatranju raznolikog pojmovlja vezanog uz udruženja mladih kako bi se isti mogli pretočiti u zakonske okvire.

Na sjednici je prihvaćeno i Izvješće o provedbi Nacionalnog programa djelovanja za mlade te je raspravljano o dosad poduzetim i za budućnost planiranim aktivnostima, stoji u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Na inicijativu potpredsjednice Kosor Vladi će se uputiti zahtjev za produženje trajanja mandata članovima Vijeća za mlade s jedne na tri godine. Također će biti upućen i prijedlog za osnaživanjem funkcije povjerenika za mlade u ministarstvima podizanjem na razinu pomoćnika ministra, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙