FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjednica Upravnog vijeća vukovarskog veleučilišta

VUKOVAR, 1. rujna 2005. (Hina) - U Vukovaru je danas održanautemeljiteljska sjednica Upravnog vijeća Veleučilišta "LavoslavRužička" koje će se otvoriti 27. rujna.
VUKOVAR, 1. rujna 2005. (Hina) - U Vukovaru je danas održana utemeljiteljska sjednica Upravnog vijeća Veleučilišta "Lavoslav Ružička" koje će se otvoriti 27. rujna.

Na vukovarsko veleučilište u ovoj će akademskoj godini u tri usmjerenja - upravno-pravno, fizioterapiju i trgovinu, biti upisano po 30 studenata uz potporu Ministarstva, te po 20 studenata koji će se sami financirati.

Nevio Šetić, državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, istaknuo je da će otvaranje veleučilišta u Vukovaru biti novi poticaj za konkurentnost toga dijela Hrvatske. Dodao je da veleučilište nudi nove šanse i mogućnosti razvoja visokog školstva na tim prostorima.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić naglasio je važnost početka rada veleučilišta na kojemu će se osposobljavati kadrovi koji bi odmah nakon školovanja trebali krenuti u proizvodnju i gospodarstvo jer, kako je rekao, "jedino edukacijom i učenjem mogu se pobijediti nedaće na ovom prostoru".

Na utemeljiteljskoj sjednici govorilo se, među ostalim, i o dugu od gotovo 200 milijuna kuna koje resorno ministarstvo ima prema zaposlenicima osnovnih i srednjih škola. Riječ je o uvećanju plaća za 50 posto, koje se trebalo isplaćivati prema Zakonu o području od posebne državne skrbi. Taj će problem, pojasnio je Šetić, biti riješen isplatom dijela duga do kraja ove, a drugog dijela početkom sljedeće godine. Time će biti deblokirani računi škola, što će im omogućiti daljnji normalan rad.

Vukovarsko veleučilište utemeljeno je 25. srpnja ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙