FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem predsjednikaRepublike Hrvatske Stjepana Mesića i predsjednika Vlade RepublikeHrvatske Ive Sanadera u Uredu predsjednika održana je sjednica Vijećaza nacionalnu sigurnost na kojoj su, uz ostalo, sve mjerodavne službepodnijele izvješća o provedbi Akcijskog plana, priopćeno je danas izVladina Ureda za odnose s javnošću.
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ive Sanadera u Uredu predsjednika održana je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj su, uz ostalo, sve mjerodavne službe podnijele izvješća o provedbi Akcijskog plana, priopćeno je danas iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Vijeće je zadužilo sva mjerodavna tijela da i u zemlji i u kontaktu sa srodnim službama drugih zemalja kada je riječ o aktivnostima izvan Hrvatske nastave s intenzivnom provedbom svih operativnih aktivnosti i prikupljanjem podataka o čemu će se sačiniti cjelovito izvješće, ističe se u priopćenju.

Vijeće za nacionalnu sigurnost odlučno je osudilo i odbacilo prijetnje nekih već osuđenih osoba te dalo punu potporu odlučnosti Vlade RH da se obračuna sa svim oblicima organiziranog kriminala. Vijeće je naložilo nadležnim službama intenziviranje radnji na otkrivanju i privođenju pravdi svih počinitelja kaznenih dijela i zaštitu pravne države i sigurnosti svih građana, navodi se u priopćenju.

Vijeće je također podržalo inicijativu hrvatske Vlade da donese odluku o angažiranju inženjerijskih postrojbi Hrvatske vojske na čišćenju i održavanju odvodnih kanala kao preventivnoj mjeri zaštite od poplava u Hrvatskoj.

Na Vijeću je izviješteno i o skorom završetku tekstova Zakona o sigurnosnim službama, Zakona o tajnosti podataka te Zakona o informacijskoj sigurnosti, koji će se uskoro uputiti u proceduru, stoji u priopćenju Vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙