FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DSV izabrao nove suce

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Državno sudbeno vijeće (DSV) nadanašnjoj je prvoj radnoj sjednici u novom sazivu, izabralo sucaVisokog trgovačkog suda, te suce nekoliko županijskih i općinskihsudova.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Državno sudbeno vijeće (DSV) na današnjoj je prvoj radnoj sjednici u novom sazivu, izabralo suca Visokog trgovačkog suda, te suce nekoliko županijskih i općinskih sudova.

Za suca Visokog trgovačkog suda između 13-ero kandidata izabrana je Alica Pelicarić. Budući da je njezin suprug Ranko Pelicarić član DSV-a, on je napustio sjednicu za vrijeme biranja kandidata za suca Viskog trgovačkog suda.

Za suce zagrebačkog Županijskog suda izabrani su Slavko Pavković i Marija Zrilić. Oni su izabrani između 44 kandidata, među kojima je bio i bivši glavni državni odvjetnik Radovan Ortinsky.

Od ukupno 32 kandidata, za suca Županijskog suda u Velikoj Gorici izabrani su Josip Turkalj i Marko Jurlina.

Za suca zadarskog Županijskog suda između devet kandidata izabran je Ante Milovac.

DSV je izabrao i 10 sudaca zagrebačkog Općinskog suda te tri suca Općinskog suda u Osijeku, među kojima je jednoglasno izabrana Zrinka Šeks-Poštić, kći predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa. Šeks-Poštić je izabrana jednoglasno, uz dobre ocjene, podršku sudačkog vijeća i dobro mišljenje o njenom radu kao savjetnice na sudu u Osijeku.

Po jedan sudac izabran je za općinske sudove u Karlovcu, Ogulinu, Krapini i Tisnom.

Novi saziv DSV-a, 11-eročlanog tijela zaduženog za imenovanje i razrješenje sudaca te vođenje stegovnih postupaka, Hrvatski sabor imenovao je 15. srpnja. To je tijelo svoju konstituirajuću sjednicu održalo krajem srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙