FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić u Orahovici

ORAHOVICA, 26. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić danas jeu Orahovici nazočio otvorenju unutarnjeg bazena u sklopu dječjegodmarališta "Merkur" Osječkoga Crvenog križa, vrijedna oko 12 milijunakuna.
ORAHOVICA, 26. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić danas je u Orahovici nazočio otvorenju unutarnjeg bazena u sklopu dječjeg odmarališta "Merkur" Osječkoga Crvenog križa, vrijedna oko 12 milijuna kuna.

"Bazen nije važan samo za osječku i orahovičku djecu nego i za djecu mnogih drugih mjesta. Ovo je područje davno prepoznato po svojem podneblju i smještaju pa mi je drago što je tim tragom išao i Osječki Crveni križ", kazao je predsjednik Mesić.

Istaknuo je kako je Orahovica među prvima, još u austrijsko doba, imala tenisko igralište i bazen. "Ovdje nije bilo utapanja, jer su djeca u najranijoj dobi naučila plivati", podsjetio je. Zahvalio je i čestitao svim članovima Crvenog križa koji su se zauzeli za taj projket i ostvarili ga.

Gradnja je, rečeno je na otvorenju - trajala nepunih godinu dana, a povelju o početku gradnje u temelje objekta 9. rujna prošle godine ugradio je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. U bazen su 12,236.951 kunu uložili Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Osječki Crveni križ, Osječko-baranjska županija, grad Osijek, Virovitičko-podravska županija, Hrvatski Crveni križ, grad Orahovica, javna poduzeća i mnogi drugi.

Građevinu je blagoslovio požeški biskup Antun Škvorčević, a na svečanu otvorenju o važnosti bazena za Orahovicu, Osijek i Slavoniju govorili su i predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Jadranko Crnić, predsjednik i ravnatelj Osječkoga Crvenog križa Željko Čiki i Marko Đukić i predsjednik Odbora za izgradnju Mato Arlović.

Nakon otvorenja gosti su razgledali bazen u kojem su estetsko i sinkronizirano plivanje izveli članovi Osječkoga Crvenog križa, a svečanosti su nazočili i poznati hrvatski plivači - paraolimpijka Ana Sršen i olimpijac Gordan Kožulj.

U izjavi za medije predsjednik Mesić je na upite o političkim prilikama ponovio kako ne zna gdje je general Ante Gotovina, a na isto pitanje Mate Arlović je u šali uzvratio kako je "gotovina u banci".

Na komentar kako dobro plivaju hrvatski plivači te pliva li jednako dobro i država, predsjednik Mesić je odgovorio kako su zajmovi koji su uzimani prije usmjeravani u potrošnju i oni opterećuju Hrvatsku, no zajmovi koji su uzimani za gradnju autocesta i infrastrukturu korisni su i ne vraćaju ih samo hrvatski građani, smatra, nego i strani turisti koji se njima voze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙