FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: general Gotovina nije u Hrvatskoj

PULA,21. rujna 2005.(Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić tijekomdanašnjeg posjeta pulskom brodogradilištu "Uljanik" komentirajućiizjavu glavne haške tužiteljice Carle del Ponte po kojoj se odbjegligeneral Ante Gotovina uz zaštitu Vatikana skriva u jednom od samostanau Hrvatskoj, rekao je kako on osobno o tome ništa ne zna te da je otome doznao iz medija.
PULA,21. rujna 2005.(Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić tijekom današnjeg posjeta pulskom brodogradilištu "Uljanik" komentirajući izjavu glavne haške tužiteljice Carle del Ponte po kojoj se odbjegli general Ante Gotovina uz zaštitu Vatikana skriva u jednom od samostana u Hrvatskoj, rekao je kako on osobno o tome ništa ne zna te da je o tome doznao iz medija.

"Mi smo provjerili sve informacije koje su dolazile do naših službi o eventualnom boravištu haškog bjegunca generala Gotovine i sva su izvješća potvrdila da se on ne nalazi u Hrvatskoj. Ako postoje bilo kakve informacije, naše službe će ih do kraja provjeriti", istaknuo je predsjednik Stjepan Mesić.

Osvrćući se na eksploziju u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu, Predjdenik je rekao kako je riječ o individualnom činu koji ne može imati odraza na odnose Hrvatske i Velike Britanije.

"Niti je to teroristički čin iza kojega stoji nekakva organizacija, niti je to nekakav ozbiljniji napad na hrvatske ili britanske interese", ustvrdio je predsjednik Mesić. Na novinarsko pitanje nije li se upravo takvim preuranjenim ocjenama izblamirao dio državnog vrha, hrvatski predsjednik je rekao kako on takve izjave nije davao pa "to treba pitati one koji su davali takve ocjene".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙