FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drnovšek za samostalnu i neovisnu televiziju

LJUBLJANA,26. rujna 2005.(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšekkomentirao je u ponedjeljak rezultat referenduma o javnoj radioteleviziji riječima da RTV Slovenije i dalje mora biti neovisna isamostalna.
LJUBLJANA,26. rujna 2005.(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek komentirao je u ponedjeljak rezultat referenduma o javnoj radioteleviziji riječima da RTV Slovenije i dalje mora biti neovisna i samostalna.

Oni koji su branili novi zakon o RTV sada mogu pokazati da su strahovi protivnika bili neopravdani, rekao je Drnovšek.

Slovenci su u nedjelju na nacionalnom referendumu podržali vladin zakon po kojemu će jaču ulogu nego do sada na izbor programskog vijeća i direktora imati vlada i parlament. Za zakon je glasovalo 50,2 posto glasača, a ostali su bili protiv, najviše pod utjecajem oporbenih stranaka i novinarskih udruga koje smatraju da će javna televizija od sada biti više pod utjecajem politike.

"Sada će se pokazati hoće li javna televizija i dalje djelovati samostalno i neovisno, te dobiti bolji program", rekao je Drnovšek.

Novi koncept javne televizije za koji se zauzela vladajuća koalicija desnog centra podržala je i Katolička crkva koja u novom programskom odboru dobiva svog predstavnika.

Dnevnik "Delo" u ponedjeljak je u komentaru iznio bojazan da bi i njihova kuća mogla doći pod kontrolu vlade budući da je nedavno smijenjen glavni urednik kojega je na glasovanju podržala većina zaposlenih novinara.

Vladajuće stranke najavile su da će promjene na RTV Slovenija biti postupno uvedene do kraja godine. Kontroverzni zakon, da bi stupio na snagu, mora još potpisati predsjednik države Janez Drnovšek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙