FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medijski inspektor zabranio emitiranje MTV Adrije u Sloveniji

LJUBLJANA,2. rujna(Hina) - Slovenski inspektor za medije Ivan Palzabranio je emitiranje programa MTV Adrije domaćim kabelskimoperaterima, no vlasnik franšizne licence za taj program ljubljanskiposlovni čovjek Jurij Schollmayer prosvjeduje i tvrdi da za to nemarazloga.
LJUBLJANA,2. rujna(Hina) - Slovenski inspektor za medije Ivan Pal zabranio je emitiranje programa MTV Adrije domaćim kabelskim operaterima, no vlasnik franšizne licence za taj program ljubljanski poslovni čovjek Jurij Schollmayer prosvjeduje i tvrdi da za to nema razloga.

Kako je priopćilo vodstvo MTV Adrije, Pal je u četvrtak popodne slovenskim kabelskim operaterima, koji s MTV Adrijom imaju ugovor, poslao obavijest da MTV Adria nema pravne osnove za emitiranje programa i da nije upisana u domaći registar medija, što su neki operateri uvažili i nisu se odlučili za početak emitiranja.

"MTV Adria ispričava se gledateljima i potrudit će se da svi kabelski operateri omoguće praćenje programa MTV Adria", navodi se u priopćenju.

Čini se da je do zapleta došlo zbog zakonske obveze o obveznoj upotrebi slovenskog jezika ili simultanom prevođenju. MTV Adria navodi u svojem priopćenju da je riječ o programu namijenjenom mladima i njihovu životnom stilu, a radi se za sve države bivše Jugoslavije. Program je višejezičan, a vode ga voditelji iz svih republika bivše Jugoslavije.

Slovenski inspektor za medije rijetko se odlučuje na intervencije u medijski prostor, a do sada su najpoznatije bile njegove odluke od prije nekoliko godina, kada je kabelskim televizijskim postajama zabranio emitiranje pornografskih sadržaja prije ponoći, te odredba o blokadi internet stranice udba.net, na kojemu su objavljena imena navodnih suradnika bivše jugoslavenske tajne službe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙