FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena nova Policijska postaja u Gvozdu

GVOZD, 26. rujna 2005. (Hina) - U povodu proslave blagdana sv.Mihovila, zaštitnika hrvatske policije, ministar unutarnjih poslovaIvica Kirin danas je u Gvozdu, na Kordunu, otvorio novu suvremenouređenu zgradu Policijske postaje, u izgradnju i opremanje koje jedržava uložila 8,6 milijuna kuna.
GVOZD, 26. rujna 2005. (Hina) - U povodu proslave blagdana sv. Mihovila, zaštitnika hrvatske policije, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin danas je u Gvozdu, na Kordunu, otvorio novu suvremeno uređenu zgradu Policijske postaje, u izgradnju i opremanje koje je država uložila 8,6 milijuna kuna.

Načelnik Policijske postaje u Gvozdu je Marko Ćorak, nova se zgrada prostire na 1220 četvornih metara, a u Postaji je zaposleno 76 policijskih službenika i namještenika temeljne, prometne i granične policije, te pokriva područja dviju općina - Gvozd i Topusko - te državnu granicu s BiH.

"Hrvatska će biti toliko jaka koliko budu razvijeni svi njezini krajevi", rekao je na svečanosti otvorenja Policijske postaje ministar Kirin, dodavši kako "MUP želi i hoće da se svi krajevi ravnomjerno razvijaju, o čemu svjedoči i izgradnja nove zgrade Policijske postaje u Gvozdu, u kraju koji ima što ponuditi, samo u njega treba vratiti život i mladost".

"Bit ćemo sretni kad se ovdje budu otvarali industrijski pogoni i kad mladi s gvozdanskog područja budu imali gdje raditi", rekao je Kirin.

Naglasio je i da će kao ministar nastojati osigurati prostor za rad policije, opremu, ljude i nova vozila te sve što je potrebno da policija djelotvorno obavlja svoj odgovoran posao.

Načelnik gvozdanske općine Branko Jovičić izrazio je želju da novootovorena Policijska postaja postane simbol preporoda te općine te da se u tom gradu i kraju otvaraju i novi industrijski pogoni te kulturni, obrazovni i športski objekti, koji će poboljšati život stanovništva.

Otvorenju novih prostorija Policijske postaje u Gvozdu nazočila je i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić, te je izrazila vječnu zahvalnost svim hrvatskim policajcima koji su poginuli u obrani hrvatske države tijekom Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙