FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Kirin razgovarao s voditeljem misije OESS-a Fuentesom

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova RH imisija Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) dosad suostvarili visok stupanj međusobne sradnje, osobito u projektima izpodručja reforme hrvatske policije i izgradnje učinkovitog upravljanjaljudskim resursima, zaključili su u utorak tijekom razgovora hrvatskiministar unutarnjih poslova Ivica Kirin i voditelj misije OESS-a JorgeFuentes, priopćeno je iz MUP-a.
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova RH i misija Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) dosad su ostvarili visok stupanj međusobne sradnje, osobito u projektima iz područja reforme hrvatske policije i izgradnje učinkovitog upravljanja ljudskim resursima, zaključili su u utorak tijekom razgovora hrvatski ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin i voditelj misije OESS-a Jorge Fuentes, priopćeno je iz MUP-a.

Sugovornici su, prema priopćenju, naglasili i važnost kontinuirane edukacije policajaca u cilju izgradnje što učinkovitijeg sustava sigurnosti za sve hrvatske građane. Potvrđujući i svoju percepciju visokog stupnja razvitka hrvatske policije, Fuentes je izrazio zadovoljstvo okončanjem policijske komponente misije koju je najavio za sljedeću godinu, kaže se u priopćenju.

Ministar Kirin primio je i austrijsku veleposlanicu u RH Helgu Konrad, kojoj je iznio informacije vezane uz predstojeće aktivnosti u zajedničkim projektima te o sklapanju bilateralnih sporazuma u resoru unutarnjih poslova.

Prema priopćenju, razgovaralo se i o susretu ministara unutarnjih poslova dviju država koji se predviđa krajem ovog mjeseca u Austriji, a Kirin se na kraju zahvalio na pomoći koju Austrija pruža Hrvatskoj u naporima za što skoriji početak pregovara za pristup Europskoj uniji.

U posjetu hrvatskom ministru unutarnjih poslova bio je i veleposlanik Izraela Shmuel Meirom, koji se tijekom razgovora, nastavlja se u priopćenju, upoznao sa svime što hrvatska policija poduzima kako bi se izgradio što učinkovitiji sustav brzog odgovora na sve prijetnje i izazove organiziranog kriminala.

Sugovornici su se suglasili kako je to u obostranom interesu, jer je Hrvatska i kao turistička zemlja, zainteresirana za što uspješniju prevenciju i suzbijanje svih kriminalnih tijekova, zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙