FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro zaštitar ranjen u pljački

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Zaštitar Stipo Mušan (43), koji je uoružanoj pljački poslovnice Fine u Zagrebu teško ranjen, umro jeutorak u 8,15 sati u Traumatološkoj bolnici.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Zaštitar Stipo Mušan (43), koji je u oružanoj pljački poslovnice Fine u Zagrebu teško ranjen, umro je utorak u 8,15 sati u Traumatološkoj bolnici.

Voditeljica Odjela za anesteziologiju i intenzivno liječenje Marija Cvjetko izjavila je za Hinu da je zbog vrlo teških ozljeda unutarnjih organa ranjeni zaštitar izgubio veliku količinu krvi.

"Uprkos višesatnoj operaciji i borbi za život ranjeni zaštitar nije spašen jer su ozljede prsnog koša i unutarnjih organa bile vrlo velike", kazala je. Dodala je da su ozljede bile vrlo karakteristične.

"Ne znam koje su to metke koristili razbojnici, ali takve ozljede vidjela sam samo kod nekih ranjenika iz Domovinskog rata", rekla je Marija Cvjetko.

Policija je, pak, objavila da je nastavljena intenzivna potraga za trojicom pljačkaša koji su u ponedjeljak poslijepodne opljačkali oko dva milijuna kuna iz poslovnice Fine u Zvonimirovoj ulici.

Zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak kazao je da je do sada obavljeno više od 40 obavijesnih razgovora i da u potrazi za razbojnicima sudjeluju i druge policijske uprave. Rekao je da su pronađene čahure, ali da se još ne zna iz koje vrste oružja je pucano te da je video snimka pljačke vrlo kvalitetna i da bi mogla koristiti u otkrivanju razbojnika.

Novak je rekao da je ovo treća ovogodišnja pljačka na području Zagreba u kojoj se koristilo oružje, ali da zagrebačka policija ne pamti ovako brutalno razbojstvo.

Prema policijskoj kronologiji događaja, trojica maskiranih i naoružanih razbojnika upala su u poslovnicu oko 14,50 sati. Prvo je jedan od njih s vrata poslovnice iz automatske puške ispalio više hitaca prema zaštitaru. Na mjestu je ubijen 56-godišnji zaštitar tvrtke Sokol Marić Drago Rener, dok je Stipe Mušan teško ranjen.

Za prvim razbojnikom ušla su i druga dvojica te su u poslovnici, u kojoj je tada bila 21 osoba, iz pištolja ispalili nekoliko hitaca u strop i uz prijetnju pištoljem od 38-godišnje blagajnice zatražili novac. Uzevši oko dva milijuna kuna s mjesta zločina su pobjegli u "VW passatu" koji je imao registarske tablice ukradene jučer prijepodne u Sigetu sa "škode felicije". "Passat", koji je 20-ak minuta nakon pljačke pronađen u Rapskoj ulici u naselju Sigećica, razbojnici su ukrali nekoliko dana ranije, 28. kolovoza u Rendićevoj ulici.

Dubravko Novak je rekao da su razbojnici pokušali zapaliti unutrašnjost automobila, ali da je spriječen veći požar, pa su u automobilu ipak pronađeni "neki tragovi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙