FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaštitar ubijen u pljački Fine, drugi teško ranjen

ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - U pljački Fine u Zvonimirovoj ulici uZagrebu poslijepodne je ubijen zaštitar, drugi je teško ranjen, atrojica razbojnika pobjegli s još neutvrđenim plijenom, doznaje se odpolicije na mjestu događaja.
ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - U pljački Fine u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu poslijepodne je ubijen zaštitar, drugi je teško ranjen, a trojica razbojnika pobjegli s još neutvrđenim plijenom, doznaje se od policije na mjestu događaja.

Prema prvim policijskim informacijama, jedan je razbojnik ostao ispred poslovnice Fine u Zvonimirovoj 54, a dvojica su oko 14,50 sati upala unutra i odmah, bez upozorenja, počeli pucati iz dugog vatrenog oružja. Pritom su ubili jednog zaštitara tvrtke "Sokol Marić", a drugog teško ranili. Tada su s još neutvrđenim iznosom opljačkanog novca pobjegli u passatu karavanu koji je naknadno pronađen zapaljen u Rapskoj ulici u naselju Sigečica.

U vrijeme razbojstva u Fini je bilo više očevidaca, a policija još utvrđuje sve okolnosti ovog događaja, kazao je načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec. Imena stradalih zaštitara još nisu objavljena.

Prema izjavama očevidaca, stanara susjednih zgrada, trojica mlađih razbojnika parkirali su automobil u Tuškanovoj ulici, odakle su i pobjegli nakon pljačke. Svjedoci kažu da su čuli nekoliko rafalnih pucnjeva iz automatskog oružja.

Policija je blokirala sve izlaze iz grada iznad kojeg nadlijeće policijski helikopter.

Gotovo na isti način u kolovozu 2004. opljačkana je i Finina poslovnica u Ininoj zgradi u Novom Zagrebu, no na sreću tada nije bilo žrtava. I tu su poslovnicu opljačkala trojica maskiranih razbojnika naoružanih automatskim puškama i pištoljima. Nakon pljačke pobjegli su automobilom koji je naknadno pronađen zapaljen na Trešnjevci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙