FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitu predstavljen sajam SITEVI u Montpellieru

SPLIT, 26. rujna 2005. (Hina) - U Splitu je danas predstavljen jedan odnajvećih i najpoznatijih svjetskih sajmova proizvođača opreme zavinogradarstvo, vinarstvo, voćarstvo i povrtlarstvo SITEVI koji se ufrancuskom Montpellieru održava od 29. studenoga do 1. prosinca.
SPLIT, 26. rujna 2005. (Hina) - U Splitu je danas predstavljen jedan od najvećih i najpoznatijih svjetskih sajmova proizvođača opreme za vinogradarstvo, vinarstvo, voćarstvo i povrtlarstvo SITEVI koji se u francuskom Montpellieru održava od 29. studenoga do 1. prosinca.

Na konferenciji za novinare direktorica sajma SITEVI Laurice Pechberty kazala je kako je Dalmacija, kao područje posebno bogato vinskim proizvodima, veoma zanimljiva za predstavljanje na tom sajmu, kao i cijela Hrvatska koja počinje igrati sve veću ulogu na svjetskom tržištu vina i bilježi stalan trend porasta izvoza.

Upravo je to razlog zbog kojega se taj sajam predstavlja u Splitu, naglasila je ocjenjujući da Hrvati imaju kvalitetna vina i golemi potencijal za izvoz, u što su se, istaknula je, uvjerili i posjetom poznatom proizvođaču vina na ovom području obiteljskoj vinarskoj i vinogradarskoj tvrtki Zlatana Plenkovića na Hvaru.

Preko sajmova ovoga tipa, a na SITEVI-ju izlažu najbolji svjetski proizvođači opreme, hrvatski vinari i vinogradari mogu doći do novih tehnologija, razmijeniti stručna iskustva, ali doći i do mogućnosti za plasman svojih proizvoda, kazala je Pecherby.

Zainteresirani za izlaganje na SITEVI-ju mogu računati i na potporu besplatnim ustupanjem dijela izložbenog prostora, rekla je voditeljica ureda "Menthae Promosalons" u Splitu Tatjana Matijašević koji zastupa sve francuske sajmove uključene u mrežu Promosalons sa sjedištem u Parizu.

Francuska je, s 14 posto udjela, najveći potrošač vina na svijetu, a s oko 31 posto europskog udjela i najveći proizvođač i izvoznik.

Na SITEVI-ju, koji raspolaže s 38 tisuća metara četvornih izložbenog prostora, ove godine sudjeluje više od 900 izlagača iz Francuske i još 20 zemalja, a očekuje se više od 500 tisuća posjetitelja.

Ove će godine na sajmu prvi put izlagati i jedan proizvođač iz Hrvatske, tvrtka "Letina inox" iz Čakovca, proizvođač opreme od nehrđajućeg čelika za vinogradarstvo te prehrambenu i kemijsku industriju.

(Hina) xdstr yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙