FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IAEA: Iran upozorava na jačanje napetosti

BEČ, 26. rujna 2005. (Hina/AFP) - Vraćanje dosjea Irana pred Vijećesigurnosti UN-a "pojačalo bi napetosti na Bliskom istoku", ocijenio jeiranski potpredsjednik Gholamreza Aghazadeh na Općoj skupštiniMeđunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) na čijem su sezasjedanju okupili predstavnici 138 zemalja.
BEČ, 26. rujna 2005. (Hina/AFP) - Vraćanje dosjea Irana pred Vijeće sigurnosti UN-a "pojačalo bi napetosti na Bliskom istoku", ocijenio je iranski potpredsjednik Gholamreza Aghazadeh na Općoj skupštini Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) na čijem su se zasjedanju okupili predstavnici 138 zemalja.

"Taj će potez dodatno pojačati napetosti na Bliskom istoku i dodatno destabilizirati ionako krhku političku situaciju u regiji", kazao je Aghazadeh koji je ujedno i direktor iranskog Nuklearnog instituta za nuklearnu energiju.

On je europsku rezoluciju Odbora guvernera IAEA-e, kojom se pitanje suradnje Irana oko spornog nuklearnog programa može ponovno vratiti pred UN, nazvao "apsurdnom" i "političkom".

"Ta inicijativa pokazuje da neki dosjei, u slučajevima kada agencija u obavljanju normalnih zadaća ustukne pred politikom, prelaze u područje apsurda", kazao je Aghazadeh.

On je izrazio uvjerenje da je ta rezolucija donesena pod pritiscima SAD-a i Europske unije, ustvrdivši da istražitelji IAEA-e nisu u Iranu pronašli nikakav dokaz koji bi upućivao da se nuklearni materijal koristi u vojne svrhe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙