FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: Rezolucija IAEA-e je "nezakonita" i "neprihvatljiva"

TEHERAN, 24. rujna 2005. (Hina/AFP) - Rezolucija koju je izglasao Odborguvernera Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) "nezakonita"je i "neprihvatljiva", izjavio je u subotu glasnogovornik iranskogministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Assefi, objavila je agencijaIsna.
TEHERAN, 24. rujna 2005. (Hina/AFP) - Rezolucija koju je izglasao Odbor guvernera Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) "nezakonita" je i "neprihvatljiva", izjavio je u subotu glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Assefi, objavila je agencija Isna.

"Odgovori Irana bit će poznati nakon ispitivanja rezolucije i povratka naših suradnika iz Beča", dodao je on.

"Europljani su pokušali s usvajanjem te rezolucije konsenzusom unutar Odbora guvernera, ali nisu uspjeli te su tekst morali podnijeti na glasovanje", rekao je Assefi.

Pribjegavanje glasovanju unutar Odbora IAEA-e "vrlo je rijetko" i pokazuje "da ne postoji konsenzus protiv mirnodopskih nuklearnih aktivnosti Irana", rekao je Assefi.

Odbor guvernera IAEA-e usvojio je s 22 glasa za, 12 suzdržanih i jednim protiv (Venezuela) europsku rezoluciju kojom se osuđuju nuklearne aktivnosti Irana i omogućuje prijava Vijeću sigurnosti UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙