FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran će nastaviti suradnju IAEA-om bez obzira na oštro izvješće

iran-austrijaIran će nastaviti suradnju IAEA-om bez obzira na oštro izvješćeZAGREB, ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Iran je od prošlog mjeseca,kada je ponovno pokrenuo svoj nuklearni programa i proces koji možebiti korišten za proizvodnju nuklearnog oružja, proizveo tone plinakoji se koristi u procesu obogaćivanja urana, navodi se u izvješćuUN-a predstavljenom u petak.
ZAGREB, ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Iran je od prošlog mjeseca, kada je ponovno pokrenuo svoj nuklearni programa i proces koji može biti korišten za proizvodnju nuklearnog oružja, proizveo tone plina koji se koristi u procesu obogaćivanja urana, navodi se u izvješću UN-a predstavljenom u petak.

Glavni iranski pregovarač o nuklearnom programu u petak je za Reuters izjavio da izvješće Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) o iranskom nuklearnom programu sadrži neke negativne točke ali da će Teheran nastaviti sa suradnjom s IAEA-om.

"To izvješće ima i pozitivnih i negativnih točaka", rekao je iranski pregovarač Ali Larijani iranskoj državnoj televiziji. "Zahvaljujući bliskoj suradnji Irana s agencijom na sreću je na mnogo pitanja odgovoreno s pravnog i tehničkog gledišta".

"Postoje još neka manja preostala pitanja a naša će se suradnja s agencijom nastaviti kako bi se odgovorilo na ta pitanja", rekao je Larijani.

Agencija Associated Press piše da se u izvješću IAEA neuobičajeno oštrim jezikom kaže da, unatoč više od dvije godine istrage IAEA-e, ostaju pitanja o ključnim aspektima 18-godišnje tajne nuklearne aktivnosti Irana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙