FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BRUXELLES - Svako belgijsko domaćinstvo će do kraja godine dobiti ček od 75 eura kako bi im se nadoknadilo povišenje cijene nafte, najavio je u subotu ministar financija liberal Didier Reynders u razgovoru za list La Derniere-Heure. "Držimo da je u 2005. povišenje cijena naftnih proizvoda donijelo državi 300 milijuna eura prihoda od poreza na dodanu vrijednost i dodatnih trošarina. S premijerom Guy Verhofstadtom smo dogovorili povrat tog iznosa građanima, objasnio je Reynders. U Belgiji ima oko 4 milijuna domaćinstava (na 10 milijuna stanovnika), a ta mjera najavljena u subotu bi trebala bi stajati 300 milijuna eura.

LOS ANGELES - Ako ne znate kako bi ušutkali Iron Maide slijedite primjer Shelly Osbourne, supruge slavnog rockera Ozzya, koja im je tijekom koncerta jednostavno isključila struju. "Da ja sam to učinila", rekla je Shelly govoreći o izgredu na jednom od koncerata tijekom turneje Ozzfest u južnoj Kaliforniji. Ona je to priznala u pismu upućenom Rodu Smallwoodu, menadžeru Iron maidena. Shelly je u tom pismu rekla da je pjevač Iron Maidena Bruce Dickinson tijekom cijele turneje ogovarao njenog supruga. "Zar je bio tako naivan i mislio da ću ga pustiti da svašta priča o mojoj obitelji?", napisala je ona Smallwoodu. Menadžer Iron Maidena je na internet stranici te heavy metal skupine rekao da očekuje ispriku.

BUDIMPEŠTA - Gabor Mitynan, upravitelj 12. okruga u Budimpešti, izjavio je da bi službenice u gradskoj vijećnici trebale nositi mini suknje, ali samo ako imaju "potpuno savršene noge", prenosi internet stranica Index.hu. Konzervativac koji upravlja bogatim 12. okrugom glavnoga grada Mađarske drži da bi se gradski službenici trebali prestati oblačiti kao prosjaci ili kao turisti. On je protiv obnaženih trbuha kod žena jer misli da "samo rijetke žene imaju dobro oblikovane trbuhe koji su vrijedni izlaganja pogledima". Mitynan želi propisati i tip najlonki koje bi nosile uposlenice: 5-10 dena za ljeto, 15 dena za proljeće i jesen te 20 dena za zimu. Mitynan je odlučio svoje zamisli uputiti kao prijedlog zakona u gradsku skupštinu, a gradonačelnik Budimpešte Gabor Demszky već je taj prijedlog ocijenio "blesavim".

VARŠAVA - Više od četvrtine odraslih stanovnika Poljske pati od pretilosti, visokog krvnog tlaka i srčanih bolesti, prenosi poljska agencija PAP. "Istraživanja pokazuju da su prijevremene smrti od moždanog i srčanog udara u Poljskoj 1,5 do tri puta veće nego u zapadnim zemljama EU-a", rekao je dr. Tomasz Zdrojewski sa medicinske akademije u Gdanjsku. Pokrenuta je akcija "400 gradova" tijekom koje će specijalisti za bolesti srca obići manje gradove u Poljskoj kako bi utvrdili zdravstveno stanje stanovništva. U sličnoj akciji prošle je godine pregledano oko 40.000 osoba od kojih je samo 30 posto proglašeno potpuno zdravima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙