FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska će i dalje pomagati gradišćanske Hrvate

BEČ, 22. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska vodi računa o svojim nacionalnimmanjinama u drugim državama pa će tako nastaviti pomagati igradišćanske Hrvate u ostvarivanju njihovih prava u RepubliciAustriji, rekao je u srijedu navečer u Beču pomoćnik ministricevanjskih poslova i europskih integracija za hrvatske manjine,iseljeništvo i useljeništvo Slavko Leban.
BEČ, 22. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska vodi računa o svojim nacionalnim manjinama u drugim državama pa će tako nastaviti pomagati i gradišćanske Hrvate u ostvarivanju njihovih prava u Republici Austriji, rekao je u srijedu navečer u Beču pomoćnik ministrice vanjskih poslova i europskih integracija za hrvatske manjine, iseljeništvo i useljeništvo Slavko Leban.

Govoreći na susretu s predstavnicima udruga gradišćanskih Hrvata, u Gradišćansko-hrvatskom centru u Beču, o manjinama u kontekstu europskih integracija, posebice o gradišćanskim Hrvatima, on je rekao kako će "Hrvatska pomoći u ostvarivanju njihovih manjinskih prava u Austriji", dodavši da je Austrija država koja daje najveću potporu hrvatskom putu u EU.

Gradišćanski Hrvatski manjina su koja u Austriji kroz stoljeća njeguje hrvatsku vlastitost, jezik i kulturu i predstavlja veliko bogatstvo i za Austriju i staru, matičnu domovinu, rekao je Leban dodajući da je briga o manjinama dio hrvatske političke strategije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙