FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokusna iskapanja kod srušene barokne crkve sv. Nikole u Udbini

UDBINA, 1. rujna 2005. (Hina) - Stručni tim Uprave za zatočene inestale Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijskesolidarnosti počeo je danas pokusna iskapanja kod barokne crkve sv.Nikole u Udbini, nakon što su ondje pronađeni ostatci ljudskih tijelaza koje se pretpostavlja da bi mogli biti i novijeg datuma.
UDBINA, 1. rujna 2005. (Hina) - Stručni tim Uprave za zatočene i nestale Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti počeo je danas pokusna iskapanja kod barokne crkve sv. Nikole u Udbini, nakon što su ondje pronađeni ostatci ljudskih tijela za koje se pretpostavlja da bi mogli biti i novijeg datuma.

Ti posmrtni ostatci pronađeni su tijekom arheološkog istraživanja koje u protekla dva mjeseca provode stručni timovi muzeja Like, Zadra i Zagreba, i to u temeljima i neposrednoj okolici crkve sv. Nikole u Udbini, izgrađene 1714., a srušene 1948. godine.

Budući da su pronađeni ostatci ljudskih tijela za koje se pretpostavlja da bi mogli biti i novijeg datuma, Županijsko državno odvjetništvo u Gospiću donijelo je zahtjev za dodatnim istražnim radnjama.

"Zbog mogućnosti da su posmrtni ostatci novijega datuma, iz Domovinskoga rata ili ranije, stručni tim Uprave za zatočene i nestale Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnost danas je ondje počeo pokusna iskapanja kroz koja ćemo utvrditi o čemu je riječ", izjavio je pomoćnik ministrice pukovnik Ivan Grujić.

Pokusnim iskapanjima nazočni su predsjednik gospićkoga Županijskog suda Pave Rukavina, županijski državni odvjetnik Pave Rukavina i djelatnici policije.

Pukovnik Grujić rekao je da će se nakon iskapanja i naknadne analize objaviti rezultati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙