FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đukanović: Samo suverena Crna Gora ulazi u EU

PODGORICA, 15. rujna 2005. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanovićizjavio je da Crna Gora jedino kao suverena i međunarodno priznatamože ostvariti cilj ulaska u EU istaknuvši da će rješavanjedržavno-pravnog pitanja biti prioritet Vlade u idućem razdoblju.
PODGORICA, 15. rujna 2005. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da Crna Gora jedino kao suverena i međunarodno priznata može ostvariti cilj ulaska u EU istaknuvši da će rješavanje državno-pravnog pitanja biti prioritet Vlade u idućem razdoblju.

"Samo suverena i međunarodno priznata Crna Gora moći će dosegnuti proklamirani cilj - integriranje u Europsku uniju", rekao je Đukanović u razgovoru sa sudionicima Glavne skupštine Foruma gradova Jadransko-jonske regije, koja je u srijedu navečer završena u Baru.

Đukanović je kazao da su dosadašnja iskustva u funkcioniranju državne zajednice Srbije i Crne Gore ispod očekivanja i da unose konfuziju u odnose između država članica.

"Zbog toga rješavanje državno-pravnog pitanja predstavlja prioritet Vlade u narednom razdoblju, jer će tek suverena i međunarodno priznata Crna Gora, koja upravlja svojom budućnošću, moći dosegnuti taj cilj", istaknuo je Đukanović.

Glavni tajnik Foruma i gradonačelnik Ancone Bruno Branetti i predsjedavajući te asocijacije u narednoj godini, gradonačelnik Kopra Boris Popovič naglasili su da je Forum postao pravo mjesto saradnje i dijaloga u regiji oko pitanja održivog razvoja. Oni su, kako je priopćeno, izrazili spremnost za pružanje pune podrške svim zemljama koje žele postati dio EU, a koje to još nisu postigle.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙