FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski ovčari strepe od slovenskih medvjedica

LJUBLJANA,31. kolovoza 2005.(Hina) - Zbog izvoza medvjedica u europskedržave koje žele spasiti populaciju smeđeg medvjeda od izumiranja,Slovenija je za te životinje postala ono što je nekoć bio Japan zatranzistore, tvrdi se u međunarodnom izdanju New York Times koji jeobjavio opširnu reportažu o brigama koje muče francuske ovčare spodnožja Pirineja jer vlada u Parizu u te krajeve ovih dana namjeravaiz Slovenije uvesti šest ženki.
LJUBLJANA,31. kolovoza 2005.(Hina) - Zbog izvoza medvjedica u europske države koje žele spasiti populaciju smeđeg medvjeda od izumiranja, Slovenija je za te životinje postala ono što je nekoć bio Japan za tranzistore, tvrdi se u međunarodnom izdanju New York Times koji je objavio opširnu reportažu o brigama koje muče francuske ovčare s podnožja Pirineja jer vlada u Parizu u te krajeve ovih dana namjerava iz Slovenije uvesti šest ženki.

Francuska vlada u tom području namjerava obnoviti medvjeđu populaciju, no ovčari tvrde da to ugrožava njihova stada.

Imamo dovoljno problema s jeftinom janjetinom iz Novog Zelanda i teškim uvjetima rada, medvjedi nam nisu potrebni, tvrde ovčari s francuske strane Pirineja koji se tuže da su im medvjedi u više navrata poklali ovce.

Osim u Francusku, Slovenija je medvjedice, pa čak i parove, izvozila i u Italiju, Švicarsku i Austriju, a cijena po primjerku je 7.500 eura. U nekim slučajevima, međutim, medvjedi mogu biti i poklonjeni kao diplomatska gesta, a baš ovih dana u Sloveniji boravi francuska delegacija koja želi uvesti šest novih medvjedica kako bi se povećala bioraznolikost pirinejskih obronaka.

"I druge države imaju medvjede, a ne samo Slovenija, ali je ta mala balkanska država za Europu što se medvjeda tiče postala pojam, onako kako je to nekoć za tranzistore bio Japan", navodi NYT.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙