FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Nekadašnji kralj burze u sudnici se pojavio skoro gol

MARIBOR,7. rujna(Hina) - Čovjek kojemu su prije desetak godina desecitisuća Slovenaca povjerili svoj novac ulažući u dionice njegovihinvesticijskih fondova, pojavio se u srijedu u sudskoj dvorani uMariboru, gdje mu se sudi zbog zloporabe ovlasti, skoro gol-golcat,tražeći odgodu procesa i isključenje predsjednice sudbenog vijeća.
MARIBOR,7. rujna(Hina) - Čovjek kojemu su prije desetak godina deseci tisuća Slovenaca povjerili svoj novac ulažući u dionice njegovih investicijskih fondova, pojavio se u srijedu u sudskoj dvorani u Mariboru, gdje mu se sudi zbog zloporabe ovlasti, skoro gol-golcat, tražeći odgodu procesa i isključenje predsjednice sudbenog vijeća.

Osnivača poslovnog sustava DADAS, Davorina Sadara, doveli su u dvoranu zatvorski čuvari u donjim gaćama, jer se nije želio odjenuti protiveći se početku suđenja, a nakon otvaranja procesa zatražio je da se isključi predsjednica sudskog vijeća te da mu se dade vrijeme za proučavanje optužnice i angažiranje odvjetnika. Odjenuo se tek u pauzi kad je vijeće raspravilo o njegovim zahtjevima koji su uglavnom odbijeni.

Nekadašnjeg "kralja" Ljubljanske burze - čiji su poslovi cvjetali 90-ih godina kada su dionice donosile velike profite ulagačima, ali koji je kasnije doživio krah kad je državna agencija za vrijednosne papire promijenila propise pa je oko 2.500 investitora ostalo bez tridesetak milijuna eura - čeka više sudskih procesa. U mariborskom procesu, koji je počeo u srijedu, a nastavlja se krajem mjeseca, tereti se za pronevjeru desetak tisuća eura koji su pripadali poslovnom sustavu, ali je njima kupio žetone u jednoj igračnici. Sadar je iz Slovenije pobjegao 2000. godine nakon što je pušten iz pritvora i u tijeku sudskog procesa koji je još trajao, a u Sloveniju je vraćen prošlog mjeseca iz SAD-a, gdje je slučajno otkriven kad je policija utvrdila da mu je istekao rok važenja putovnice.

(Hina) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙