FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 22. rujna

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 22. rujna.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 22. rujna.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskoga sabora. Sabor bi trebao završiti započetu raspravu o zakonskim prijedlozima kojima Vlada i HNS predviđaju novu kategorizaciju i ustrojstvo jedinica lokalne samouprave. Osim toga, trebao bi raspraviti prijedloge kojima isti predlagatelji predviđaju neposredan izbor župana, gradonačelnika i načelnika općina. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg sv. Marka 6).

SLAVONSKI BROD - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske. Vlada bi na sjednici u Slavonskom Brodu trebala izabrati financijskoga savjetnika za drugu fazu privatizacije Ine. Nakon sjednice Užega kabineta u Banskim dvorima saznaje se da je hrvatskoj Vladi predloženo je da za financijskog savjetnika za drugu fazu privatizacije Ine izabere konzorcije Merill Lynch-Raiffeisen banka (RBA).

- Osim toga, Vlada će donijeti i nekoliko odluka važnih za Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju, među njima i odluku da sa milijun kuna pomogne u ublažavanju posljedica od nedavnih poplava. Gospodarstvu Županije pomoći će i odlukama vezanim uz najveći gospodarski subjekt na tom području, holding Đuro Đaković. (11,30 sati, zgrada Gradskoga poglavarstva, Vukovarska b.b.).

- Nakon sjednice Vlade, u Donjim Andrijevcima održat će se svečanost otvaranje radova na izgradnji nadvožnjaka preko željezničke pruge Zagreb - Vinkovci te na autocesti A5 Beli Manastir-Osijek-Svilaj, dionica Sredanci-Đakovo na koridoru Vc). Prigodnim govorom radove će otvoriti predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks. (14 sati).

BRIJUNI - Regionalni sastanak ministara unutarnjih poslova i viših dužnosnika jugoistočne Europe o regionalnoj strategiji i sredstvima borbe protiv organiziranoga i gospodarskoga kriminala. Sastanak će se održati 22. i 23. rujna, a očekuje se dolazak ministara iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije i Crne Gore te predstavnika UNMIK-a s Kosova kojima će domaćin biti hrvatski ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovat će u obilježavanju Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama na Općinskome sudu. Ministrica Kosor i njezini suradnici položit će vijenac ispred spomen ploče postavljen u sjećanje na tragično ubojstvo sutkinje Ljiljane Hvalec, odvjetnice Hajre Prohić i Gordane Oraškić - supruge počinitelja zločina te ranjavanje Stanke Cvetković 22. rujna 1999. (8 sati, zgrada Općinskoga suda, Vukovarska 84).

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) na kojoj će se, među ostalim, predsjednik Stjepan Krajačić osvrnuti na Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju. (10,30 sati, Prostorije Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Trg kralja Petra Krešimira IV. br. 2, dvorana 427).

ZAGREB - Konferencija za novinare koja će se održati nakon prve sjednice Stručnoga povjerenstva za praćenje epidemiološkoga stanja i prevenciju influence ptica. (14,30 sati, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78, staklena dvorana, II. kat).

ZAGREB - Sjednica Gradskoga poglavarstva Grada Zagreba. (11 sati, zgrada Gradskoga poglavarstva, Trg Stjepana Radića 1. dvorana 372).

ZAGREB - Obilježavanje Dana bez automobila - 22. rujna u sklopu aktivnosti tijekom Europskoga tjedna mobilnosti od 16. do 22. rujna. Dan bez automobila obilježit će se nizom aktivnosti u organizaciji Zajednica saveza osoba s invaliditetom i gradskih ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje te za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te Zelene akcije Hrvatske, a koje će se održati od 10 do 18 sati.

- Tako će se, među ostalim, predstaviti i novi niskopodni tramvaj 2200, a bit će organizirana i promotivna vožnja tim tramvajem za sve osobe s invaliditetom. (10 sati, okupljanje sudionika na tramvajskom okretištu Ljubljanica).

- Zelena akcija će u suradnji s Udrugom roditelja s djecom "Roda" ukrašavati ulice zatvorene za promet te na njima izvoditi različite igre. (Preradović trg - Cvjetni trg).

SPLIT - Konferencija za novinare na kojoj će HVB Splitska banka predstaviti projekte obnove ili izgradnje infrastrukture predškolskih i školskih ustanova s pet srednjodalmatinskih otoka. To su projekti u sklopu donatorske akcije "Moj škoj". (12 sati, hotel Park).

ZADAR - Početak Petoga hrvatskog kongresa o aterosklerozi na kojemu će, osim hrvatskih, sudjelovati i inozemni stručnjaci. Kongres će se održati od 21. do 24. rujna. (hoteli Borik).

SPLIT - Početak dvodnevnoga simpozija "Komparativna povijest hrvatske književnosti" koji će okupiti 29 kroatista iz Hrvatske i šest europskih zemalja, a njegova središnja tema bit će "Hrvatska književnost prema europskim književnostima". Simpozij će se održati u sklopu 17. "Tjedna knjige mediteranske tematike". (9 sati, palača Milesi - sjedište Zavoda HAZU).

ZAGREB - Otvorenje izložbe crteža Ljube Ivančića. (20 sati, Canvas galerija, Tomašićeva 8)

Dežurni urednici:

prijepodne - Damir Margetić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808 600

telefax: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙