FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša nudi Hrvatskoj razgovore o razgraničenju na moru

LJUBLJANA,22. rujna 2005.(Hina) - Slovenski premijer Janez Janšaizjavio je u četvrtak da na slovenskoj strani postoji spremnost zarazgovore o razgraničenju s Hrvatskom na moru, ali da arbitraža nijena vidiku.
LJUBLJANA,22. rujna 2005.(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u četvrtak da na slovenskoj strani postoji spremnost za razgovore o razgraničenju s Hrvatskom na moru, ali da arbitraža nije na vidiku.

"Za arbitražu nismo dobili nikakav prijedlog, a ako se o tome dogovorimo - to je još daleka stvar", rekao je Janša za slovensku komercijalnu televizijsku postaju POP-TV nakon sastanka s oporbenim čelnicima od kojih je tražio da podrže prijedlog zakona o slovenskom ekološkom i epikontinentalnom pojasu o čemu će u ponedjeljak po hitnom postupku odlučivati slovenski parlament.

Zakon, po Janšinim riječima, određuje i samu provedbu. Glavna je zamjerka nekih oporbenih zastupnika ta da će zakon biti nemoguće provesti.

"Činjenica je da će i nakon njegova usvajanja trebati nastaviti razgovore. Hrvatskoj smo strani to i rekli, spremnost postoji. Budući da je Hrvatska također proglasila ekološki pojas, trebat će se dogovoriti o razgraničenju", rekao je Janša, dodavši da na sastanku sa stranačkim prvacima nije bilo govora o samoj arbitraži, ali da se Slovenija arbitraže ne boji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙