FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državni inspektorat u turizmu ove sezone naplatio 31 posto više kazni

ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Državni inspektorat tijekomovogodišnje glavne turističke sezone proveo je ukupno 40.618inspekcijskih nadzora kod privatnih iznajmljivača i uturističko-ugostiteljskim objektima na području cijele obale iotocima, pri čemu je podnio nešto manje zahtjeva za pokretanjeprekršajnih postupaka nego lani, ali je naplaćeno 31 posto više kaznina mjestu prekršaja, u ukupnom iznosu od 2,9 milijuna kuna.
ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Državni inspektorat tijekom ovogodišnje glavne turističke sezone proveo je ukupno 40.618 inspekcijskih nadzora kod privatnih iznajmljivača i u turističko-ugostiteljskim objektima na području cijele obale i otocima, pri čemu je podnio nešto manje zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka nego lani, ali je naplaćeno 31 posto više kazni na mjestu prekršaja, u ukupnom iznosu od 2,9 milijuna kuna.

Uz to, inspektori su, kako su danas izvijestili iz Državnog inspektorata, izdali i 13 posto više rješenja o zabrani rada nego lani, ukupno 1.076.

Od ukupno provedenih inspekcijskih nadzora u razdoblju od 13. lipnja do 19. rujna 35.365 ih je bilo nad građanima koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge, nad vlasnicima kuća i stanova za odmor te u naplati i uplati boravišne pristojbe, dok je 5.253 nadzora bilo nad ugostiteljskim i turističkim objektima.

Osim više rješenja o zabrani rada nego lani inspektori su ove sezone izdali i 29 posto više rješenja kojima je naloženo ispravljanje nedostataka, ukupno 591, te su utvrdili da je na poslovima u ugostiteljstvu i turizmu bilo 457 ilegalno zaposlenih.

Kod vlasnika kuća i stanova za odmor izvršeno je 14.756 inspekcijskih nadzora, prekontrolirano je i 20.533 pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvima, pri čemu su se povrede propisa većinom odnosile na neprijavljivanje gostiju, neuplaćivanje boravišne pristojbe, neisticanje cijena usluga i neizdavanje računa. U 504 slučaja kod privatnih je kućanstava utvrđen i nelegalan rad.

Inspektori su nadzor izvršili i nad 3.212 barova i restorana na obali, u 145 hotela, kod gotovo 1.300 pružatelja usluga smještaja u kampovima, a 266 nadzora bilo je nad putničkim agencijama i turističkim vodičima. Dio nadzora obavljen je i u nautičkim lukama te nad plovnim objektima koji su obavljali krstarenja, a redovito su obavljali nadzore uz magistralne prometnice (D-1 i D-3) te nad trgovcima.

Ocjenjujući ovosezonske inspekcije u turizmu iz Državnog inspektorata napominju da su unatoč manjem broju inspektora, ali uz maksimalni angažman, sve predviđene zadatke te prijave turističkih zajednica i samih gostiju izvršili uspješno.

Kad god su, kažu, imali veći broj prijava nezadovoljnih gostiju na određenom području organizirali su i ciljane akcije nadzora.

Ističu i da su imali dobru koordinaciju i suradnju s MUP-om te turističkim zajednicama.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙