FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Turistička sezona - jedna od najboljih

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader u saborskom"aktualnom prijepodnevu" rekao je da je ovogodišnja turistička sezonabila jedna od najboljih u povijesti Hrvatske, te da je izvoz rastaobrže od uvoza.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader u saborskom "aktualnom prijepodnevu" rekao je da je ovogodišnja turistička sezona bila jedna od najboljih u povijesti Hrvatske, te da je izvoz rastao brže od uvoza.

U prvih sedam mjeseci ove godine izvoz je rastao po stopi od 12,2 posto, a uvoz po stopi od 8,1 posto, naveo je Sanader izražavajući uvjerenost da će se taj trend nastaviti.

Ministar financija Ivan Šuker dodao je da su prihodi od PDV-a u turističkom srpnju i kolovozu, u odnosu na neturistički ožujak i travanj, bili veći za 16 posto, a prihodi od trošarina za gotovo 40 posto - prihodi od trošarina na duhan bili su veći čak 45 posto.

Sve to govori da prihodi od turizma generiraju rast proračunskih prihoda i gospodarski rast, odgovorio je Krunoslavu Markovinoviću (HDZ) koji je pitao jesu li prihodi od turizma značajni za državni proračun.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec pohvalio se da je stopa nezaposlenosti u kolovozu bila ispod 17 posto, odnosno najniža u zadnjih nekoliko godina.

Demantirao je tvrdnje da Vlada ne potiče zapošljavanje, potkrepljujući to podatkom da je za tu namjenu u zadnje dvije godine isplaćeno oko milijardu i pol kuna.

Premijer je najavio da Ministarstvo financija ovih dana priprema i službeni prosvjed Svjetskoj banci, zbog toga što je Hrvatsku po uvjetima poslovanja svrstana na nisko, 118. mjesto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙