FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

20. predstavljanje austrijske turističke ponude u Zagrebu

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Austrijska turistička ponuda, sposebnim naglaskom na zimsko-skijaškim i kulturnim programima gradova,predstavljena je danas 20-tu godinu za redom u Zagrebu natradicionalnim poslovnim susretima, koji su u organizaciji Austrijskogpromidžbenog ureda za turizam iz Beča okupili predstavnike 58austrijskih te više od 100 hrvatskih turističkih tvrtki.
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Austrijska turistička ponuda, s posebnim naglaskom na zimsko-skijaškim i kulturnim programima gradova, predstavljena je danas 20-tu godinu za redom u Zagrebu na tradicionalnim poslovnim susretima, koji su u organizaciji Austrijskog promidžbenog ureda za turizam iz Beča okupili predstavnike 58 austrijskih te više od 100 hrvatskih turističkih tvrtki.

Na tim susretima austrijski i hrvatski turistički partneri dogovaraju suradnju te programe putovanja za hrvatske građane u Austriju.

Predstavnici turističkih tvrtki iz obje zemlje, kako se danas čulo, zadovoljni su takvim susretima, jer im se pruža prilika za izravnu komunikaciju, razmjenu iskustava i kataloga, kao i za konkretno ugovaranje poslova.

Iz Hrvatske su na susretima bili prisutni većinom predstavnici velikih putničkih agencija, koji rade i najviše posla sa austrijskim kolegama, ali iz godine u godinu, po riječima predstavnice Austrijskog promidžbenog ureda za turizam u Zagrebu Sigrun Burić, sve više dolaze i oni iz malih agencija.

Hrvatski agenti i ove godine najveće zanimanje iskazali su za austrijsku zimsku i skijašku ponudu, koja je po cijenama slična lanjskoj. Dosta su zainteresirani i za ponudu austrijskih gradova vezanu za koncerte, izložbe, festivale i druge zabavno-kulturne manifestacije. Posebno su se u tom smislu zanimali za programe povodom 250 obljetnice rođenja Mozarta, koja se u Austriji obilježava cijele iduće godine.

Među predstavnicima austrijskih turističkih tvrtki najviše je bilo agenata i hotelijera iz Graza, Beča i Salzburga te pokrajinskih turističkih saveza Koruške, Štajerske, Tirola, Villacha i drugih u koje hrvatski građani najviše odlaze.

Ukupno je prošle godine Austriju, po austrijskim podacima, posjetilo 78,8 tisuća hrvatskih turista ili 6,3 posto više nego u 2003., a porast od 2,4 posto ostvarili su i sa prošlogodišnjih 284 tisuće noćenja. Pri tome je oko 80 posto svih dolazaka i noćenja hrvatskih turista u Austriji ostvareno tijekom zimskog razdoblja.

U zimskoj sezoni 2004./2005. u Austriji je bilo 57 tisuća hrvatskih turista, koji su ostvarili 235,9 tisuća noćenja, što je u odnosu na sezonu 03/04 porast od 11 i 9 posto.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙