FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Kulišić tužio Veraju za klevetu

ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-aDubrovačko-neretvanske županije Željko Kulišić izvijestio je novinareda je protiv bivšeg HSP-ova vijećnika u Županijskoj skupštini MišeVeraje podnio tužbu zbog klevete da mu je za vijećnički mandat nudio200.000 eura.
ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije Željko Kulišić izvijestio je novinare da je protiv bivšeg HSP-ova vijećnika u Županijskoj skupštini Miše Veraje podnio tužbu zbog klevete da mu je za vijećnički mandat nudio 200.000 eura.

Također je rekao kako je Skupština protiv Stipe Gabrića Jambe podnijela kaznenu prijavu "zbog krađe službenog dokumenta", koji je uoči početka skupštinske sjednice "iz ruke predsjednika mandatnog odbora uzeo ostavku Miše Veraje na vijećnički mandat".

Ostavka za koju Veraja tvrdi da je krivotvorena, naglasio je Kulišić, poslana je u Centar za kriminalistička vještačenja kako bi grafolozi utvrdili čiji je potpis na njoj.

"HSP je suspendirao Veraju s mjesta predsjednika svojega metkovskog ogranka, koji je jučer i raspušten", naveo je, dodavši kako dopredsjednik i članovi Izvršnog odbora metkovskog HSP-a tvrde da nije održan sastanak na kojemu je zaključeno da se u Skupštini podupre Jambina Nezavisna lista, no kako je te ljude strah to reći novinarima.

Kulišić je, uz ostalo, kazao da se o razlozima Verajina priklanjanja Jambinoj Nezavisnoj listi može samo nagađati, a predsjednik dubrovačkog HSP-a Marko Vuletić drži da su razlozi vjerojatno i u Verajinu dugu gradu Metkoviću za prostor u sklopu metkovskog kina u kojem ima kafić.

Vijećnik HSP-a Mišo Veraja jučer je na konferenciji za novinare ponovio kako "nije potpisao neopozivu ostavku na mandat, ali da su mu predsjednik županijskog Frano Matušić i predsjednik županijskog HSP-a Željko Kulišić ponudili 200.000 eura za mandat" te da je siguran da je Kulišić krivotvorio njegov potpis na ostavci, ali policiji je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe".

Nastavak sjednice Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, koja je u ponedjeljak prekinuta u nazočnosti policije, zakazan je za 27. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙