FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slučaj Draganja: Ministar Primorac razgovarao s predstavnicima Plivačkog saveza

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Glavni tajnik Hrvatskog plivačkogsaveza Tomislav Karlo izazio je zadovoljstvo današnjim sastankom sministrom znanosti, obrazovanja i športa Draganom Primorcem u vezi"slučaja Draganja".
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo izazio je zadovoljstvo današnjim sastankom s ministrom znanosti, obrazovanja i športa Draganom Primorcem u vezi "slučaja Draganja".

"Ministar Primorac razumije problematiku vezanu uz nastavak Draganjinog školovanja u SAD-u. Naime, Draganji sljedeće godine istječe petogodišnja stipendija na Berkeleyu, a Duje želi na tom sveučilištu magistrirati, te nastaviti suradnju s trenerom Mikeom Bottomom. Ministar je obećao pomoć po tom pitanju. Također, bilo je riječi i o sustavu nagrađivanja vrhunskih sportaša. U tom kontekstu ministar Primorac obećao je pomoć u pružanju financijske potpore Duji Draganji", izjavio je za Hinu Tomislav Karlo.

Ministar Primorac smatra da našim vrhunskim sportašima treba sustavno riješiti pitanje školovanja i finaciranja, i Ministarstvo će krenuti u tom pravcu, dodao je Karlo.

Hrvatsku sportsku javnost potresla je prije tri dana vijest da naš najbolji plivač olimpijski i svjetski viceprvak na 50m slobodno Duje Draganja navodno više neće plivati pod hrvatskom zastavom. Nagađa se da bi Draganja vrlo skoro trebao dobiti državljanstvo jedne strane zemlje (spominje se Bahrein), te da bi za nju trebao nastupati već na OI u Pekingu 2008. Proteklih dana brojni hrvatski novinari trudili su se stupiti u kontakt s Draganjom i njegovim ocem, ali na telefeone se nitko nije javljao.

Tomislav Karlo ističe kako na današnjem sastanku nije bilo ni riječi o navodnoj promjeni državljanstva.

Današnjem sastanku bili su nazočni i direktor plivačke reprezentacije Ivan Varvodić, te pomoćnici ministra za visoko obrazovanje i šport, Zrinka Kovačević i Dražen Harasin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙