FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinska županija i VABA kreditirat će studente

VARAŽDIN, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Ugovor o suradnji u provođenjuprojekta "Student" o dodjeli povlaštenih kredita studentima izVaraždinske županije potpisali su danas varaždinski župan RadimirČačić i predsjednik uprave varaždinske VABA banke Josip Šermet,priopćeno je iz županova ureda.
VARAŽDIN, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Ugovor o suradnji u provođenju projekta "Student" o dodjeli povlaštenih kredita studentima iz Varaždinske županije potpisali su danas varaždinski župan Radimir Čačić i predsjednik uprave varaždinske VABA banke Josip Šermet, priopćeno je iz županova ureda.

Tim projektom će Varaždinska županija povoljnim-povlaštenim kreditima s kamatom od 4,99 posto poticati i omogućiti svim za studij sposobnim mladim ljudima s područja županije, studiranje u zemlji i inozemstvu. Na taj način će se bitno povećati broj visoko obrazovanih kadrova što je osnovni preduvjet za brži razvoj Varaždinske županije i šire regije. Broj visoko obrazovanih ljudi u županiji je manji od sedam posto što je tri puta niže od prosjeka EU, a broj studenata u Hrvatskoj je za 50 posto viši od prosjeka u Varaždinskoj županiji.

Povlašteni studentski kredit je namjenski kredit za pokrivanje osnovnih troškova studiranja, a pravo ostvaruju svi redovni studenti preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija s područja Varaždinske županije i zadržavaju ga sve dok redovito godinu za godinu polažu ispite.

Povlašteni krediti za preddiplomske i diplomske studije na području županije iznosit će od 500 do 1000 kuna mjesečno. Za studije na području Republike Hrvatske (izvan županije) u iznosu od 1000 do 2000 kuna mjesečno, a za studije u inozemstvu od 2000 do 4000 kuna mjesečno.

Povlašteni krediti za poslijediplomske studije na području RH iznose od 1000 do 2500 kuna, a za studije u inozemstvu od 2500 do 5000 kuna mjesečno.

Jamstvo za kredit daju roditelji ili druge osobe, te županija, a povrat kredita predviđen je u mjesečnim anuitetima od najmanje 20 posto mjesečne plaće korisnika, po završetku studija i dobivanju zaposlenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙