FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko za pomirbu s Julijom Timošenko

KIJEV, 21. rujna 2005. (Hina/AFP) - Ukrajinski predsjednik ViktorJuščenko pozvao je u srijedu bivšu premijerku Juliju Timošenko "dazakopaju ratnu sjekiru", a njezin politički blok da sudjeluje uformiranju nove vlade.
KIJEV, 21. rujna 2005. (Hina/AFP) - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko pozvao je u srijedu bivšu premijerku Juliju Timošenko "da zakopaju ratnu sjekiru", a njezin politički blok da sudjeluje u formiranju nove vlade.

"Telefonirao sam Juliji Volodimirivnoj (Timošenko) i predložio joj da zakopamo ratnu sjekiru", kazao je Juščenko novinarima.

Odgovarajući na izjave Julije Timošenko, koja je izrazila "spremnost" da ponovno postane premijerka i sastavi vladu, Juščenko je jasno kazao da njezina politička formacija, Blok Timošenko, može sudjelovati u formiranju novog kabineta, uz bok svim ostalim političkim snagama.

"Predlažem svim političkim snagama, uključujući i Blok Timošenko, da se uključe u sastavljanje nove vlade", istaknuo je ukrajinski predsjednik.

Juščenko je također rekao da će o kandidaturi za premijersko mjesto parlament izvijestiti nakon današnjeg poslijepodnevnog sastanka s čelnicima klubova zastupnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙