FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko uvjerava Busha u prozapadnu politiku Ukrajine

KIJEV, 10. rujna 2005. (Hina/AFP) - Prozapadna politika Kijeva iambicije zemlje da se priključi NATO-u nisu ugrožene trenutačnimpolitičkim potresima u zemlji, kazao je u subotu ukrajinskipredsjednik Viktor Juščenko u telefonskom razgovoru s američkimpredsjednikom Georgeom W. Bushom.
KIJEV, 10. rujna 2005. (Hina/AFP) - Prozapadna politika Kijeva i ambicije zemlje da se priključi NATO-u nisu ugrožene trenutačnim političkim potresima u zemlji, kazao je u subotu ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko u telefonskom razgovoru s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom.

Ukrajinski predsjednik naglasio je u razgovoru da trenutačne političke promjene imaju za cilj jačanje demokracije u zemlji i uspostavu učinkovitih struktura vlasti te da ni u čemu neće izmijeniti stratešku orijentaciju Ukrajine, odnosno integraciju zemlje u euroatlantske institucije i strateško partnerstvo sa Sjedinjenim Državama, priopćio je Juščenkov ured.

Američki predsjednik je, prema priopćenju, izrazio potporu svim procesima koji vode prema demokratizaciji i izgradnji civilnog društva u Ukrajini.

Juščenko je u četvrtak smijenio cijelu vladu u nadi da će ušutkati optužbe za korupciju koje potresaju njegovu ekipu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙