FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD pozvale Ukrajinu na nastavak reformi

UJEDINJENI NARODI, 16. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Državepozvale su u četvrtak ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka da neodustane s reformskog puta nakon što je nedavno raspustio ukrajinskuvladu, izrazivši mu pritom svoju potporu u teškim političkimtrenucima.
UJEDINJENI NARODI, 16. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države pozvale su u četvrtak ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka da ne odustane s reformskog puta nakon što je nedavno raspustio ukrajinsku vladu, izrazivši mu pritom svoju potporu u teškim političkim trenucima.

U susretu na marginama Opće skupštine UN-a u New Yorku, američka državna tajnica Condoleezza Rice rekla je Juščenku kako se nada da će on ostati privržen obećanjima danim tijekom prozapadne Narančaste revolucije, koja ga je prošle godine dovela na vlast.

Američki državni podtajnik Nicholas Burns rekao je novinarima kako SAD vjeruju da Ukrajina ide u pravom smjeru i da Washinton želi vidjeti uspjeh mlade demokracije.

"Naš zadatak je biti dobar prijatelj Ukrajini, poduprijeti reforme i ohrabriti privatna ulaganja te raditi zajedno na sigurnosnim pitanjima koja su važna za svijet", rekao je Burns.

Prošloga tjedna Juščenko je raspustio vladu premijerke Julije Timošenko zbog optužbi o korupciji. Timošenko je bila njegov ključni saveznik tijekom prošlogodišnjih uličnih prosvjeda koji su doveli do njegove pobjede na predsjedničkim izborima.

Govoreći pred Općom skupštinom UN-a, Juščenko je rekao kako je njegova vlada odlučna nastaviti naprijed i stvoriti novo, otvoreno društvo i tržišno gospodarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙