FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić o ocjenama Carle del Ponte

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Komentirajući ocjenu glavne hašketužiteljice Carle del Ponte da Hrvatska još ne surađuje u potpunosti sHaškim sudom (ICTY), hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u četvrtak jeu Zagrebu rekao da RH surađuje u potpunosti i poduzima sve što jepotrebno za ispunjenje zahtjeva ICTY-a.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Komentirajući ocjenu glavne haške tužiteljice Carle del Ponte da Hrvatska još ne surađuje u potpunosti s Haškim sudom (ICTY), hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u četvrtak je u Zagrebu rekao da RH surađuje u potpunosti i poduzima sve što je potrebno za ispunjenje zahtjeva ICTY-a.

"Mi poduzimamo sve što je potrebno, ni zbog kakvih pritisaka. Ovo što je do sada učinjeno, učinjeno je znatno više zato što i službe drugih zemalja surađuju s Hrvatskom. Prije to nije bio slučaj", rekao je Mesić.

Odgovarajući na pitanje hoće li uhićenje odbjeglog tajkuna Hrvoja Petrača, kojeg je u srijedu na osnovi međunarodne tjeralice uhitila grčka policija, imati utjecaja na početak pregovora za ulazak Hrvatske u EU, Mesić je rekao da je "to teško očekivati jer svi drže u fokusu izjavu Carle del Ponte".

"Ali, da smo mi spremni za početak pregovora, to je sigurno. Naše će službe obaviti sve što je u njihovoj moći", rekao je Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙