FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odsukani ruski brod otplovio prema malološinjskom brodogradilištu

PULA, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Ruski motorni brod "Slavitich 1",koji plovi pod zastavom Belizea, nakon što se u nedjelju u 2,15 satinasukao kod svjetionika Zub, između Tarske uvale i luke Červar,proslijedio je jutros prema malološinjskom brodogradilištu napopravak, priopćila je danas glasnogovornica Ministarstva mora,turizma, prometa i razvitka Marina Halužan.
PULA, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Ruski motorni brod "Slavitich 1", koji plovi pod zastavom Belizea, nakon što se u nedjelju u 2,15 sati nasukao kod svjetionika Zub, između Tarske uvale i luke Červar, proslijedio je jutros prema malološinjskom brodogradilištu na popravak, priopćila je danas glasnogovornica Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Marina Halužan.

Nakon što ju je o nasukavanju broda obavijestila porečka Lučka ispostava, akciju je koordinirala Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci.

Brod se u 5,50 sati uspio odsukati, te je utvrđeno da nema ozlijeđenih, niti onečišćenja mora premda je brod propuštao na dva mjesta i to u pramčanom tanku i tanku broj tri.

Nakon toga usidrio se na sidrištu ispred Antenala pokraj Novigrada, a na očevid su izišli inspektor sigurnosti plovidbe kapetan Anton Ružić i kapetan novigradske lučke ispostave Valter Vlačić.

Brodu je izdana zabrana isplovljenja te je od predstavnika ruskog registra brodova zatraženo da pregleda brod što je tijekom nedjelje i učinjeno.

Uzroci nasukavanja još se ispituju, a prema sadašnjim informacijama riječ je o pogrešci u navigaciji.

U priopćenju se također izvješćuje da su se u isto doba ispred rovinjske ACI-marine zbog nevremena i jakih udara vjetra nasukale tri talijanske jedrilice - "Barufo", "Aquarius" i "Paloma" koje su do 6 sati odsukane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙