FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: T. Holjevac predlaže osnivanje novog Odbora za kontrolu

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Predsjednica zagrebačke Gradskeskupštine Tatjana Holjevac danas je najavila da će na predstojećojskupštinskoj sjednici 29. rujna biti predloženo osnivanje novogstalnog radnog tijela - Odbora za kontrolu.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac danas je najavila da će na predstojećoj skupštinskoj sjednici 29. rujna biti predloženo osnivanje novog stalnog radnog tijela - Odbora za kontrolu.

"Taj smo prijedlog usuglasili s našim programskim partnerima u gradskoj vlasti (SDP-HSS-HSU)", rekla je Holjevac na sastanku s novinarima navodeći da će nakon osnivanja odbora biti potrebno dogovoriti i njegov sastav, broj članova te precizno utvrditi djelokrug rada.

Po sadašnjem bi prijedlogu Odbor za kontrolu pratio i kontrolirao rad Gradskog poglavarstva i drugih gradskih upravnih tijela, rad Skupštine trgovačkih društava kao i pojedinačnih trgovačkih društava i gradskih ustanova te provođenje gradskih odluka, a razmatrao bi izvještaje o radu Poglavarstva, o stanju gradske imovine i drugo, izvijestila je Holjevac. Napomenula je i da će Odbor za kontrolu surađivati s Kontrolnim uredom Gradskog poglavarstva.

Kao razlog osnivanja Odbora za kontrolu, predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac navela je veliku reorganizaciju u Poglavarstvu i potrebu da se "više i detaljnije" prati daljnji rad Poglavarstva. To, međutim, neće biti prepreka da se gradski zastupnici i nadalje osobno interesiraju za rad gradske izvršne vlasti, dodala je.

Holjevac je navela da će predložiti i da se u gradskim odborima, od kojih većina ima po pet članova, poveća broj "vanjskih" članova koji bi bili ugledni građani i stručnjaci u svom djelokrugu rada. Na taj način bi se, smatra, povećala kvaliteta rada i skupštinskih odluka.

To bi se riješilo kroz predstojeće izmjene i dopune skupštinskog Poslovnika i Statuta Grada, napomenula je, ali i dodala da taj prijedlog još nije usuglašen s programskim partnerima.

Tatjana Holjevac je najavila da će zagrebačka Gradska skupština odsad "pojačati" međunarodnu suradnju s drugim gradovima na temu funkcioniranja i rada lokalne samouprave. Rekla je i da će, nakon rekonstrukcije instalacija u Staroj gradskoj vijećnici, na red doći "internetizacija" čiji bi cilj bio praćenje skupštinskih sjednica putem Interneta.

Tatjana Holjevac je naglasila da, osim toga, želi otvoriti Gradsku skupštinu prema građanima i navela da je u utorak od 18 sati velika gužva u njenom uredu tako da je i jučer s građanima na razgovoru ostala do kasno u noć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙