FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće za elektoničke medije dodijelilo novac za poticanje pluralizma

ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Vijeće za elektroničke medije,nakon provedenog natječaja, objavilo je danas odluku o dodjelisredstava iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnostielektroničkih medija koja su dobile 93 radijske i 17 televizijskihpostaja u iznosu nešto manjem od devet milijuna kuna.
ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Vijeće za elektroničke medije, nakon provedenog natječaja, objavilo je danas odluku o dodjeli sredstava iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija koja su dobile 93 radijske i 17 televizijskih postaja u iznosu nešto manjem od devet milijuna kuna.

Na natječaj je pristiglo 110 ponuda radijskih i tv postaja koje djeluju na postajama nižima od nacionalne, izvijestio je na konferenciji za novinare predsjednik Vijeća Denis Peričić. Nakon vrjednovanja i analize pristiglih ponuda i bodovanja, sredstva su raspodjeljena prema kvaliteti pojedinih ponuda, koje su bile vrlo raznolike.

Vijeće je zaključilo da je je veći broj rtv nakladnika na natječaju prijavilo sadržaje iz postojeće programske sheme, a da ima manje novih projekata. Bilo je ponuda koje svojom kvalitetom zaslužuju posebnu pozornost, ali isto tako i onih koje jedva mogu dobiti prolaznu ocjenu, rekao je Peričić napominjući da je Vijeće primilo i dvije ponude koje nisu odgovarale uvjetima natječaja.

Radijske postaje razvrstane su u šest skupina, ovisno o broju osvojenih bodova, pa su one u prvoj dobile po 253.870 kuna, drugoj 103.870, trećoj 53.870, četvrtoj 33.870, petoj 18.870 i šestoj 8.870 kuna.

Tv postaje u prvoj skupini dobile su po nešto više 897 tisuća kuna, u drugoj 547 tisuća ,a u trećoj po 247 tisuća kuna.

Ugovori o korištenju sredstava bit će sklopljeni 45 dana od objave odluke, a njima će biti precizirani i uvjeti i dinamika isplate, rekao je Peričić dodavši da će Vijeće kontrolirati troše li se namjenski dodijeljena sredstva.

Također je rekao da je prema službenoj informaciji Ministarstva kulture na jučerašnji dan u Fondu bilo gotovo 17,877 milijuna kuna. Taj se iznos najvećim dijelom odnosi na osam redovitih uplata Hrvatske radiotelevizije od prosinca prošle do srpnja ove godine.

Vijeće je i neutrošenih 1,939 milijuna kuna iz prošle godine prenijelo u Fond, izvijestio je Peričić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙