FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: Bundek uskoro najljepša park-šuma u Zagrebu

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandićdanas je rekao da će jezero Bundek s okolicom uskoro postati najljepšapark-šuma u Zagrebu i najavio da će već iduće ljeto biti moguće kupatise u velikom jezeru, dok će još i ranije na malom jezeru moći uživatiribiči.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je rekao da će jezero Bundek s okolicom uskoro postati najljepša park-šuma u Zagrebu i najavio da će već iduće ljeto biti moguće kupati se u velikom jezeru, dok će još i ranije na malom jezeru moći uživati ribiči.

"Večeslav Holjevac je bio prvi zagrebački gradonačelnik koji je premostio Savu, a zadaća aktualne gradske uprave je vratiti život na rijeku", rekao je Bandić na brifingu za novinare i najavio da je uređenje Bundeka prvi iz projekta povratka Zagreba na Savu.

Građani Novog Zagreba i Trnja posebno su zadovoljni uređenjem Bundeka koji je više od 20 godina zapušten, rekao je Bandić navodeći da su pri uređenju Bundeka uzete u obzir i njihove želje.

Bandić je naglasio da će flora i fauna na Bundeku biti sačuvana: od patkica koje plivaju na jezeru do okolne šume, a bit će, kaže, zasađeno i novih 200 stabala pitomog kestena pa se za par godina može očekivati i "Kestenijada u srcu grada".

Predviđeno je i da tradicionalni sajam cvijeća Floraart iz Boćarskog

doma preseli na Bundek, dodao je.

Poticaj očuvanju okoliša bit će prva zagrebačka solarna kuća. Po riječima prof. Ljubomira Mišćevića, koji se bavi ekološkom arhitekturom, bit će to energetski nezavisna građevina tzv. Sunčica, kao spoj graditeljskog naslijeđa i visoke tehnologije, koja treba pridonijeti takvoj vrsti građenja.

Osim šetnice, solarne kuće i ribarske kućice, na Bundeku neće biti drugih građevina, rekao je Bandić odgovarajući na pitanje novinara hoće li se i na Bundeku, kao i na Jarunu, graditi kafići i ugostiteljski objekti.

"Glavni nam je cilj urediti park šumu, a ne graditi", rekao je Bandić, ali i dodao da će na Bundeku biti napravljen ponton s pozornicom gdje će se za lijepog vremena održavati kazališne predstave o čemu već brine član Poglavarstva za kulturu Duško Ljuština.

Na upit koliko će cijeli projekt koštati, Bandić je odgovorio da će točan iznos biti poznat za mjesec i pol dana, ali i naglasio da će to sigurno biti puno manje od onoga što će građani dobiti u uređenjem Bundeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙