FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maček: izjava Carle del Ponte potvrđuje vjerodostojnost hrvatske Vlade

ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Vladin glasnogovornik Ratko Mačekocijenio je danas da izjava glavne haške tužiteljice Carle del Pontelistu EUobserver potvrđuje vjerodostojnost hrvatske Vlade.
ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Vladin glasnogovornik Ratko Maček ocijenio je danas da izjava glavne haške tužiteljice Carle del Ponte listu EUobserver potvrđuje vjerodostojnost hrvatske Vlade.

"Izjava Carle del Ponte potvrđuje da Hrvatska u potpunosti surađuje s Haaškim sudom, ali i da Hrvatska u cijelosti ispunjava točke iz Akcijskog plana", rekao je Maček novinarima u Banskim dvorima.

Carla del Ponte rekla je u intervjuu za EUobserver kako ne očekuje da će Hrvatska prije početka pregovora s EU-om izručiti generala Antu Gotovinu Haškom sudu, ali očekuje da će u vezi s tim napraviti "korak naprijed".

Del Ponte očekuje "još jedan dodatni korak" hrvatskih vlasti, te se nada prekretnici u nadolazećim tjednima.

Upitana hoće li inzistirati na izručenju optuženog generala, kao uvjetu za njezinu pozitivnu ocjenu, rekla je: "Ja govorim samo o punoj suradnji (s Tribunalom)".

"Naravno, rezultat pune suradnje jest da imamo indikaciju o mjestu gdje se nalazi Ante Gotovina, a najbolje rješenje bilo bi da Gotovina bude izručen. Međutim, izručenje Gotovine nije uvjet koji postavljamo Hrvatskoj, uvjet je puna suradnja s nama".

Del Ponte je dodala kako bi se nedavno uhićenje jednog od navodnih pomoćnika Ante Gotovine - Hrvoja Petrača, moglo pokazati kao ključno za promjenu smjera događaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙