FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 21. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta
ZAGREB, 21. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta

SARAJEVO - Vlasti u Beogradu pripremile su popis od 13 svjedoka koji bi se trebali pojaviti na predstojećem suđenju pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu u procesu kojega je Bosna i Hercegovina pokrenula protiv Srbije i Crne Gore zbog agresije i genocida, objavilo je u srijedu sarajevsko "Oslobođenje". Početak glavne rasprave u ovom procesu zakazan je za 27. veljače 2006. godine, a prema izvorima sarajevskog lista Beograd će svoju obranu temeljiti na iskazima bivših zapovjednika UNPROFOR-a u BiH, umirovljenih generala Louisa MacKenzyja i Michaela Rosea koje u svojoj obrani učestalo i rado citira i haški optuženik Slobodan Milošević.

TOKIO - Novi Zastupnički dom Japana slavodobitno je u srijedu vratio Junichiru Koizumija na dužnost premijera, deset dana nakon parlamentarnih izbora koji su apsolutnu većinu dali njegovoj Liberalno-demokratskoj stranci. Za liberalnog premijera Koizumija (63) glasalo je 340 parlamentarnih zastupnika, a 114 je bilo protiv. Koizumi je rekao kako za sada ne namjerava mijenjati dosadašnji sastav vlade. Plan privatizacije pošte, koji čini glavnu okosnicu čitavog Koizumijevog programa gospodarskih reformi, ponovno će biti podnesen zastupnicima tijekom 42-dnevne izvanredne sjednice parlamenta.

DHAKA - Najmanje 16 bangladeških ribara poginulo je kad su njihove ribarske brodice potonule u snažnoj oluji koja je zahvatila područje Bengalskog zaljeva, javili su u srijedu lokalni mediji. Još se oko 3.000 ribara sa dvjestotinjak brodica smatra nestalima u oluji koja bjesni od nedjelje, javili su mediji. Dnevni list Janakantha javio je da je potvrđena smrt 16 ribara. U susjednoj Indiji oluja je izazvala poplave u priobalnim krajevima, a samo u državi Andhra Pradesh oko 100 tisuća ljudi ostalo je bez krova nad glavom.

HAVANA - Rita, uragan druge kategorije (od pet), udaljio se s Kube u noći s utorka na srijedu ne uzrokujući nijednu žrtvu, nakon evakuacije više od 230 tisuća osoba, prema najnovijim podacima Civilne zaštite. Tijekom večeri u utorak središte uragana bilo je smješteno na približno 110 km sjeverno od obala pokrajine Pinal del Rio, najzapadnije na otoku, a pogodio je istodobno krajnji jug Floride, rekao je dužnosnik Meteorološkog instituta Kube Jose Rubiera u televizijskom dnevniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙