FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 10. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do9,30 sati
ZAGREB, 10. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

NEW YORK - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks razgovarao je u petak u New Yorku s predstavnicima hrvatske zajednice o situaciji s početkom pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom, ulaganjima iseljenika u hrvatsko gospodarstvo i slučaju odbjeglog haškog optuženika Ante Gotovine. Šeks je u protekla tri dana sudjelovao u radu Druge svjetske konferencije predsjednika parlamenata koja je održana u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku.

BAGDAD - Iračke i američke snage počele su napad na grad Tal Afar kako bi iz njega protjerale teroriste, objavio je u subotu irački premijer Ibrahim Džafari. "Danas u dva ujutro, na temelju moje naredbe, iračke su snage počele operaciju uklanjanja svih preostalih terorističkih elemenata iz Tal Afara. Vojnicima podršku pružaju multinacionalne snage", kaže se u premijerovu priopćenju. Američke i iračke snage odavno tvrde da se u Tal Afaru skrivaju oružje i strani borci koji dolaze iz Sirije kako bi ratovali protiv iračkih vlasti i okupacijskih snaga. Civili su evakuirani iz grada.

ZAGREB/TOKIO - Privatizacija Japanske pošte nameće se kao najbitnije pitanje vezano uz predstojeće japanske parlamentarne izbore najavljene za nedjelju, no pobjednik će se suočiti s ništa manje složenim problemima poput demografskog pada, fiskalne reforme ili odnosa s Kinom, ocjenjuju analitičari. Prema najnovijim rezultatima istraživanja javnog mnijenja, Liberalno-demokratska stranka (LDP) japanskog premijera Junichira Koizumija trebala bi s lakoćom pobijediti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙