FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 10. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 10. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

BERLIN - Dvije maturantice iz Frankfurta na Majni dobile su presudu protiv jedne turističke agencije, jer su odmor u Hrvatskoj najavljen kao "piratsko krstarenje s vršnjacima" provele na motornom brodu s umirovljenicima, piše časopis "Reise&Recht". Agencija je, osim 80 posto cijene putovanja, dužna platiti i odštetu "za propalo zadovoljstvo". Sud u Frankfurtu na Majni došao je do zaključka da je tijekom putovanja dviju maturantica došlo do "teških propusta" u organizaciji. Umjesto obećanog "tjedan dana lagodnog života s vršnjacima na palubi piratskog jedrenjaka" dvije 19-godišnjakinje su tjedan dana provele na motornom brodu i s putnicima "starijima od 75 godina".

BALTIMORE - Djevojke koje redovito doručkuju, posebice žitne pahuljice, vitkije su od onih koje preskaču jutarnji obrok, tvrdi se u studiji provedenoj u SAD-u u kojoj je deset godina praćeno gotovo 2400 djevojaka. Djevojke koje su jele bilo kakav doručak imale su, po rezultatima istraživanja, manji indeks tjelesne mase od onih koje nisu, a taj je indeks bio još niži kod djevojaka koje su za doručak jele žitne pahuljice.

BERLIN/RENNES - Bavarski pivar napravio je pivo s 25,4 posto alkohola za koje tvrdi da je najjače na svijetu. Pivar Harald Schneider rekao je da je njegovo pivo fermentiralo 12 tjedana kako bi postiglo dvostruko veću količinu alkohola od do sada najjačeg njemačkog piva. A, domišljati farmer Marcel Besnard iz Rennesa u Francuskoj izumio je pivo od mlijeka pojasnivši kako ga je na taj izum navela potreba da iznađe novi način prodaje mlijeka radi niskih cijena i strogih proizvodnih kvota mlijeka. Novo piće nazvano Lactiwel i sadrži tek dva posto alkohola.

PEKING - Uprava kineskog glavnog grada Pekinga odlučila je prekinuti 12 godina dugu praksu zabrane korištenja petardi i drugih pirotehničkih sredstava u središtu grada u povodu proslave kineske Nove godine. Gradski su oci odobrili novo pravilo koje će stanovnicima Pekinga omogućiti da Novu godinu proslavljaju uz vatromet i korištenje pirotehničkih sredstava. "Bez petardi i žabica proslava nije tako vesela i malo je monotona", rekao je 30-godišnji stanovnik Pekinga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙