FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 11. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

NEW DELHI - Izraelski par koji je planirao medeni mjesec provesti u Indiji zapao je u velike neprilike zbog poljupca u jednom hinduističkom svetištu. Hinduistički svećenici koji su vodili obred vjenčanja poludjeli su kada se par pred njima poljubio na obalama svetog jezera Puškara, u sjevernoj indijskoj državi Radžastan, objavio je The Indian Express. Par su prijavili policiji pozivajući se na jedan prastari zakon koji poljupce u svetištima proglašava vulgarnima. Ako ih proglase krivima, mogli bi tri mjeseca provesti u zatvoru. Zaprepašteni par tvrdi da o zabrani nije ništa znao. Mjesni policijski dužnosnik zadužen za slučaj priznao je da je policija pomalo zatečena i još razmatra kako će postupiti u slučaju.

MANILA - Filipinska udruga poslodavaca (ECOP) pokrenula je akciju dijeljenja kondoma, ističući kako im je cilj da kod radnica smanje reproduktivnost, a povećaju produktivnost. Predsjednik Udruge poslodavaca Rene Soriano ustvrdio je kako su trudnice manje produktivne od ostalih radnika, a ovaj bi potez trebao smanjiti broj trudnoća. Budući da katolici čine više od 80 posto stanovnika Filipina, ovoj se akciji Udruge poslodavaca, kao što se i očekivalo, usprotivila Katolička crkva.

SYDNEY - U moru loših vijesti koje ovih dana stižu iz uraganom pogođenog New Orleansa, stigla je i jedna dobra. Tridesetogodišnji Australac Ashley McDonald uspio je preživjeti potop zahvaljujući tomu što se napio večer prije negoli je uragan Katrina opustošio američki jug. McDonalda je policija uhitila u glasovitoj Francuskoj četvrti New Orleansa zbog remećenja javnog reda u pijanom stanju. Prvotno je bio u pritvoru u središtu New Orleansa, a kad je postalo jasno da gradu prijeti katastrofa, zajedno s ostalim uhićenicima prebačen je u zatvor u Huntsvilleu, koji udaljen sat vožnje od New Orleansa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙